Духовният учител Норбеков и над 100 гости впечатлени от красотата и уюта на град Белица

Жители на град Белица посрещнаха международната група на академик Миразакарим Норбеков. Впечатлени от чистотата и уюта на малкото населено място бяха 120 човека от 15 държави, които не скриха възхищението си от приятната му атмосфера.

Гостите бяха посрещнати със сладки козуначени пити и мед с пожелания да са здрави, а животът им да бъде осеян с благини и щастливи преживявания. Въпреки горещия ден всички се потопиха във вихъра на песните и танците на фолклора от Пиринско.
Писателят и духовен водач Норбеков, както и останалите останаха впечатлени и от богатата експозиция на градския исторически музей, отразяваща древната история на града и общината. Вярващите посетиха църквата „Свети великомъченик Георги“, построена още през 1835 година и носеща със себе си бурни исторически събития, но оцеляла да служи и днес на своите миряни.
„За никого не е тайна, че България е едно от най-високоенергийните места в света. Това е една от причините, поради които нашите преподаватели са влюбени в нея, тя се е превърнала в дом за някои, а други я посещават често“, казва Норбеков.

Гостите бяха категорични, че отново ще посетят гостоприемната и красива община Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене