Елена Йончева: Ген. Радев може да защити България в критична ситуация

На тези избори нека не гласуваме партийно. Нека всеки един от нас, независимо от своите политически пристрастия, да се вгледа в хората, които са претендентите за държавен глава, и да си отговори конкретно на въпроса кой е кандидатът, който може да ни защити, кой е човекът, който може да представлява България извън всякакви политически пристрастия. В този смисъл аз не агитирам за ген.Румен Радев, агитирам за това всички ние да мислим, преди да гласуваме.

Това призова уважаваната журналистка Елена Йончева на среща с обществеността в Благоевград.

Тя е призна, че е част от Инициативния комитет, подкрепил кандидатпрезидентската двойка ген. Румен Радев – Илияна Йотова. Взела решението за тази подкрепа след няколко неформални срещи с Румен Радев, след които вече била убедена, че България има нужда от президент като него.

„Смятам, че е време всеки един от нас да има ясна гражданска позиция, защото, вярвам, че тези избори не са като всички президентски избори. България се намира в едни много тежи и опасни времена за нас – това е милитаризация на Източна Европа, на Черно море, говори се за създаване на бежанска буферна зона в нашата родина. Някои политици споменават думата „Префронтова зона“, когато стане дума за България. Трябва да сме наясно, че има опасност да бъдем изправени пред много сериозни изпитания“, предупреди журналистката.

Според нея важно е да имаме президент, който да не противопоставя нацията, да не агитира за ляво или дясно, който да не е американофил или русофил, а да може да защити всеки един от нас в една критична ситуация, пред каквато България е изправена.

„За мен ген. Радев е човек, който няма корпоративни и политически зависимости, това е изклчително важно, вярвам, че той наистина е чист човек. Тази дума не присъства в политическия дебат в България и затова, когато говорим за обединител на нацията, вярвам, че човек, който няма такива зависимости – корпоративни и партийни, вярвам, че той наистина би могъл да бъде такъв обединител на нацията. Като казвам партийни зависимости, не казвам да няма политически симпатии. Той може да има, но не бива да бъде заложник на една или друга партия. В този исторически момент България има нужда от такъв президент. Аз не го възприемам като чиста партийна кандидатура, извън формалностите смятам, че той е човек, който може да ни защити всички нас в една критична ситуация“, увери в Благоевград Елена Йончева.

Тя подчерта, че у нас хората са вече уморени от противопоставяне на леви и десни, на свои и чужди.

„В последните години даже се заговори за някакви черни списъци на журналисти. Даже не мога да кажа за кого става въпрос, но това присъства в речника, в мисленето на много хора. Затова ни трябва президент, който да не протипоставя хората и вярвам, че именно ген. Румен Радев е този човек“, увери Йончева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене