ВИДЕО / Решения по три важни точки взе местния парламент в Гоце Делчев на извънредна сесия

Притиснати от срокове, Общински съвет Гоце Делчев, взе важни за общината решения на извънредно заседание в петък. В първа точка от заседанието бе разгледано предложението за участие на община Гоце Делчев в първата покана на МРРБ за подаване на предложения по програма Трансгранично сътрудничество „България – Македония 2014 – 1020“. Общата сума на проектите с които общината ще кандидатства през тази година е 7 240 000 лв., а сумата предвидена за целия период е 19 500 000 лв. Главната цел на програмата е засилване на трансграничното сътрудничество между България и Македония с цел съвместно справяне с общите предизвикателства за използване на неоползотворения потенциал между двата региона. Проектите които Община Гоце Делчев ще реализира в партньорство с община Щип в Македония, предвижда цялостен ремонт и подобрение на енергийната ефективност по една детска градина в двете общини.

По втора точка, общинските съветници дадоха съгласие за кандидатстване на общината за реализиране на проекти по програма „Красива България“ 2016. Община Гоце Делчев е допустима за участие по всички мерки на тази програма. Общината редовно кандидатства и всяка година има спечелени проекти по всички мерки на програмата. „Подобряване на обществената среда в населените места“, „Подобряване на социалната структура“ и „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип“ са мерките, по които са ориентирани проектите на общината за тази година, обясни зам. кмета на община Гоце Делчев, Валери Сарандев.

На извънредното заседание, съветниците определиха делегата на общината в Общото събрание на Националното сдружение на общините в България. Единодушно бе прието предложението това да бъде Джалил Бошнак от групата съветници на ДПС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене