НА ВОЙНА С КОРУМПИРАНАТА СГАН…

ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ ИСКАТ РЕСТО – 50 ПРОЦЕНТА ОТ СУМАТА, КОЯТО МОГАТ ДА УРЕДЯТ НА ТОП ПРЕСА ОТ ПАРТИЯТА СИ ЗА РЕКЛАМА НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ!

… и дойде пак изборно време. Време на лъжи, интриги, организиране на лобита и… пари. Разбира се, на повечето областни и регионални партийни ли­дери им пука на жилетка­та за предизборната кам­пания, още повече щото е президентска и щото те не участ­ват пряко. А спо­ред някои дори „мачът бил сви­рен“. Разбира се, като назначе­но-избрани лидери те трябва да отчетат все пак някаква дейност, да се направят, че се „раздават“ за своя канди­дат и да изпишат малко пар­тийни пари.

КАК?

Знаем, че повече официал­ни пари, които се отпускат от централите на партиите за изборите, са за медии и дребни разходи за реклама на кандида­та – лепене на плакати, срещи с из­биратели, почерпки… Парите за медии в случая са най-много, но как да стигнат и до джоба на този, който ги разпреде­ля? Ами мно­го просто е… областният лидер се среща с ре­кламния отдел на една ме­дия или просто със собстве­ника на медията и му казва „Ще ти уредя 2000 лева да правиш реклама на нашия кандидат и ти ще ми върнеш 1000…“. Пуска се фактура, за да се оправдае разходът, а нашенецът политик прибира половината пари, щото, ви­дите ли, не му се работи за „този, що духа“.

Топ Преса вече получи няколко оферти от подобни „индивиди“, някои от тях с патриотични подбуди. Но реши да не участва в подоб­ни схеми.

Досега, честно казано, не сме получавали подобни оферти, но алчността на ня­кои местни политици мина­ва границата.

Въпрос на време е да ре­шим да публикуваме имена­та на алчниците… Аз лично съм „за“, но окончателното решение ще се вземе на ре­дакционен съвет.

От самото си създаване Топ Преса е приела каузата си да бъде качествен изя­снител на своите читатели и според мен сме длъжни да го направим. А след това и оставки да поискаме…

Очаквайте повече по темата в следващия брой… Кои по­слушни медии получиха фи­нансиране, от кого, за какво и по колко…

Лошо няма, всички се хра­ним от реклама, но не е чест­но с нея да храним корумпи­раната политическа сган на Югозападна България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене