Истината за петричките просяци лъсна!Вижте как те се придвижват до центъра на града!

Валентин ГЕРЧЕВ
Петрички просяк, който всекидневно виси пред стоянката, намираща се само на метри от сградата на община Петрич, се придвижва с луксозен автомобил. Отдавна се говори под сурдинка, че това е бизнес за стотици хиляди лева, който успешно се разиграва от тартори. В четвъртък фото окото на ЗАПАД-ЮГ единствено засне един от тях. Без да му мигне окото, той стовари инвалида-просяк и с помощта на жена го изведоха от луксозната кола пред мястото му за просене. То се намира точно на петдесет метра от прозорците на кмета на Петрич Димитър Бръчков. Колата, с която бе транспортиран, спря на оживеното място и го свали от нея. С помощта на инвалидна количка просякът бе отведен до стоянката за просене на пари.
В Петрич се говори отдавна, че с този бизнес се занимават хора от ромското малцинство. И това е вече документирано чрез обектива на ЗАПАД-ЮГ.
Шофьорът на лукс колата дори не погледна кой го снима. Той спря на определеното паркомясто, не си плати престоя от 1 лв., защото бързал, и стовари просяка на уличното платно. В помощ му се притече жена, също от колата, в която той пътуваше. Тя му разтвори инвалидната количка, за да го настани на нея, и с общите им усилия просякът започна отново трудовия си ден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене