Телевизия „Родина“ стигна дъното

Силвия СТОЯНОВА
Някой ще си кажат – пак започнаха да нахалстват и да се бъркат в работата на другия. От гледната точка на журналистиката, именно това ни е работата – да гледаме другите и да им показваме и казваме къде им са проблемите и къде им са отличията.
Тук ще подхванем една доста нашумяла в телевизионните среди тема. Става въпрос за една известна българска фолклорна телевизия, една от тези, които дадоха тласък на всички други създадени след нея. Евала, браво. Няма как да не отчетем, че телевизия „Родина“ има своите заслуги за създаването на всички останали, които се въртят по националния ефир. Но има ли някакво развитие по въпрос!?
Да ви кажа честно, развитието граничи до нулата. От година-две насам песните, които се въртят в ефира на „Родина“, са снимани отпреди доста време. Дори не знаем дали участниците, които се въртят още в ефира, са живи.. Повтарянето е досадно не само и на нас, а и на всички, които обичат и слушат народна музика. С риск да се повторя, именно точно това е истината – тези, които обичат нашенското, си пускат „Родина“. Да, но качеството си остава на долнопробна кабеларка, излъчвана от селски тираж. Точно това е точното определение, с което се надяваме собственикът на телевизията да трепне. Има ли срам той без сурат да стигне дъното и да съсипе една блестяща идея като телевизия „Родина“? Има ли срам да погребе майката на всички фолклорни телевизии!? Е, ако продължава в същия дух, несъмнено това ще се случи…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене