Бойко Борисов: Ако се окаже, че Местан и фамилията Станишеви не са подслушвани, какъв им е бил критерият към зам.-председателя на ГЕРБ?

Бойко Борисов

Питам и приемам, че Цветанов правилно е подслушван. Ако се окаже, че не е подслушван Местан през това време, какъв им е критерият? Когато фамилията Станишеви връща пари в Брюксел, видно е далавера. Ако се окаже, че те не са подслушвани, какъв им е бил критерият към зам.-председателя на ГЕРБ? Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със сигнала за Цветанов, че е бил подслушван, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Приемаме, че съгласно закона, определени служби, прокуратура, следствие са решили да направят подобно подслушване или проследяване. Първо ни интересува какъв е критерият това да се направи. Интересуват ме мотивите, защото документите по това дело са си в МВР – нито могат да се изнесат, нито да се променят. Защо се избра да се подслушва зам.-председателят на опозиционната партия? Защо през това време Местан, Цонев непрекъснато говорят, че ще излизат записи”, попита Борисов. „И сега се опитват да се скрият, че видите ли, това било тяхна хипотеза. Не е тяхна хипотеза. Техният втори човек Христо Бисеров – зам.-председател на ДПС и зам.-председател на парламента го уличиха в крупни кражби и злоупотреби”, заяви Бойко Борисов.
Той поясни, че адвокатът на Цветан Цветанов – Менко Менков е дошъл да го запознае с детайли, защото след като има обвинение, подсъдимият има право да се запознае с всички документи.
Яница ТАНЕВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене