Засилено полицейско присъствие на пътищата през почивните дни в Пиринско

Във връзка с предстоящите празнични и почивни дни, с цел осигуряване на безопасността на движението, както и за намаляване на предпоставките за сериозно увреждане или смърт при възникване на пътен инцидент, от полицейски служители на ОДМВР Благоевград, е предприет засилен контрол по главен път Е – 79 в посока Благоевград – ГКПП Кулата и път ІІ- 19 в отсечката пътен възел гр.Симитли – ГКПП Илинден.

Полицейски патрули ще бъдат разположени на входно-изходните артерии, както следва: на ПП-1 Е-79 пътен възел Симитли, гр. Кресна, гр. Сандански, на път ІІ-19 – с. Градево, гр. Разлог, вход гр. Банско и вход гр. Г. Делчев, както и на пътен възел Грамада в посока ГКПП Станке Лисичково. Автопатрулите ще имат за цел подпомагане и регулиране на движението при задръствания, а също и осъществяване на демонстративен и превантивен контрол към участниците в движението. Контролът по спазване на скоростния режим с мобилните системи, с които са оборудвани автомобилите на “Пътна полиция” също ще бъде засилен.

С цел избягване на струпване на МПС на ГКПП Кулата, пътуващите в посока Р.Гърция могат да напуснат Р.България през ГКПП Илинден.

На  21.09.2016г. и на 25.09.2016г. ще бъде въведена временна организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа на МПС предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 т., включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника.

ОДМВР-Благоевград призовава  водачите на МПС за отговорно и безопасно шофиране, стриктно спазване на ЗДвП и указанията давани от контролните органи, както и за толерантност на пътя и търпение при движение в колона от МПС.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене