Прогноза за времето – 7 януари (неделя)

Докога ще се радваме на пролет през февруари? 
Днес над голяма част от страната ще има значителна облачност. Ще духа слаб, след обяд в източните и планински райони – умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса.

През следващите 12-24 часа се очаква над България да достигне сахарският прах, което ще доведе до промяна във вида на небето. Този прах ще оцвети и валежите през нощта срещу понеделник, съобщиха от НИМХ. 

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава.
Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 18 градуса.

По Черноморието ще е мъгливо, на отделни места с ръмежи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 9 и 14 градуса, а температурата на морскат авода е 8-9. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. На отделни места може да има и слаб дъжд. Вятърът ще е умерен до силен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, а на 2000 метра около 6.

В понеделник над Балканите ще премине нестабилен студен фронт с превалявания предимно в южната половина на страната. Вятърът около и след обяд ще е особено силен с пориви около 100 километра в час в Югоизточна България, и по източните склонове на Стара планина. В хода на седмицата предстоят превалявания в по-малка степен в сряда и по-значителни в четвъртък, когато отново се очертава силен вятър.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене