Венцислав Хросинков: Напускането на страната е по-лесният път, но това не значи, че е правилният

Силвия СТОЯНОВА

Благоевград е един мла­дежки, жив град, който не спира да се развива, заяви най-младият общински съ­ветник от ГЕРБ и областен координатор на младежите Венцислав Хросинков. Той е категоричен, че с магис­трала „Струма”, саниране­то и всичко, което се пра­ви за града, той става все по-привлекателен. За него обаче е най-важно да има реализация за младите хора. Като такава вижда реализирането на Експо­центъра, който се очаква да бъде създаден на тери­торията на казармите.

Той не крие, че си е за­давал въпроса какво го задържа в Благоевград и България. За него обаче напускането на страната е по-лесният път, но това не значи, че е правилният. Хросинков е избрал да ос­тане в Благоевград, за да се опита, ако може, да по­могне за завръщането на напусналите страната към корените си.

Обича да излиза с прия­тели, да се забавлява, да ходи на преходи в плани­ните.

–Г-н Хросинков, как Ви се струва Благоев­град днес?

– Ами разбира се, че Благоевград е младеж­ки, жив град, който не спира да се развива на едно от най-високи­те нива като областен център на страната. Ра­достен съм, че в Благо­евград, особено при упра­влението на г-н Камбитов, се виждат видимите ре­зултати.

– Какво трябва да се на­прави още, за да бъде още по-привлекателен град за живеене?

– Винаги има какво да се направи. Аз мисля, че се прави в момента, както с по-мащабни проекти на на­ционално ниво като магис­трала „Струма“, така и на мест­но ниво с програмата за енер­гийна ефективност, която в Благоевград е първенец. За региони в растеж, вижда­те, има подсигурени над 44 млн. лева. Тези пари влизат в общината и те са наистина за развитието. Особено мла­дите хора желаят реализа­цията. Това е най – важното за тях и може би трябва да погледнем в тази насока, която ще бъде дадена със изграждането на експо цен­търа, който г-н Камбитов за­ложи в програмата си. Там нещата са на финален етап. Предстои официалното пре­даване на 60 дка от казар­мата. Този експоценър ще дава поле за развитие не само на фирмите, а и на мла­дите хора.

– Вас какво Ви задържа в Благоевград?

– На няколко пъти, няма да крия, съм се чудил какво ме задържа, защо не отида в чужбина. Аз като повечето българи имам по­знати и близки в чужбина и реша ли, купувам си билет и тръгвам. Но – понякога си мисля, че това е по-лес­ния път. Това не означава, че е правилният. Останах в Благоевград, за да мога да помогна за завръщане­то на тези мои приятели и роднини да се върнат към корените си. Забелязва се в последно време тенденция за завръщане на хората в Благоевград.

– Освен с политика, с как­во друго се занимавате?

– Като всеки млад човек обичам да си излизам с при­ятели след напрегнатото ежедневие. Разходки из пла­нината също обичам. Нищо особено.

– Докъде стигат амбиции­те Ви в бъдеще?

– Амбициите винаги тряб­ва да има покритие. Живи и здрави, засега да изкарам успешен мандат като общин­ски съветник. За другото бъ­дещето ще покаже.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене