В община Гърмен ГЕРБ бие в 6 от малките села – Хвостяне, Скребатно ,Осиково, Огняново, Ковачевица и Балдево, ДПС с удар в големите села, БСП трета политическа сила само с 409 гласа

Интересни резултати бяха постигнати вчера на изборите за представители от България в Европейския парламент. След проведения вот ДПС е първа политическа сила с 1606 гласа в община Гърмен като многото гласове за ДПС са синтезирани в по- големите села на общината, където и активността е била по висока. Въпреки първенството на ДПС в община Гърмен, постигнатият резултат на тази партия на вчерашните избори е далеч по нисък в сравнение с предишни вотове, коментират местни анализатори. Разликата между ДПС и ГЕРБ във вчерашният евровот в община Гърмен е 249 гласа, които биха преодолими при по висока избирателна активност от страна на избирателите от ГЕРБ. Така за ГЕРБ  вчера са гласували 1357 души което е също по–малко в сравнение с предишни местни и парламентарни избори. БСП обаче в община Гърмен остана традиционно трета политическа сила с едва 409 гласа.

За патриотичната организация ВМРО са гласували 81 гласоподаватели от цялата община. Гласовете за „Да България“ в община Гърмен са 48. Повече гласове от партията на Радан Кънев, в община Гърмен е получила партията на Веселин Марешки –„Воля“ – 69 гласа и  партия ДОСТ – 55 гласа. Само 2 гласа е получила вчера в община Гърмен партията на Валери Симеонов НФСБ.

ГЕРБ, макар и с малко бие на вчерашният вот в селата Хвостяне, Скребатно, Осиково, Огняново, Марчево и Ковачевица.

ДПС вземат повечето гласове в големите села като Дебрен, Рибново, Дъбница, Крушево, Долно Дряново, Горно Дряново, а БСП записа победа в общинския център Гърмен, със 115 гласа и в Заграде с 43 гласа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене