Финансова секира! Нов, жесток удар върху община Петрич! Лъсна 1 320 000 лв дълг към РИОСВ от времето на екипа „Вельо Илиев“! Плаща ги екипа „Бръчков“!

Нова финансова секира се стовари върху общинския бюджет на Петрич, загробващ иск са отправили към общината от РИОСВ – Благоевград, научи struma.com.

1 320 000 лв са задълженията на община Петрич към РИОСВ за данък смет, като върху тази сума има начислена и около 400 000 лева лихва, тъй като екипът на предишния кмет Вельо Илиев не е внасял задължителните такси към РИОСВ по чл. 60 и 64 от закона за управление на отпадъците в продължение на 5 години, от 2011 година до края на мандата на Вельо Илиев, а е „използвал“ незнайно как тази сума.

Въпросните средства биха могли да бъдат използвани от общината за инвестиции, като например построяването на депо, но в случая парите ги няма по сметките на РИОСВ. С писмо до община Петрич от преди няколко дни РИОСВ уведомяват новата управа на общината, че съгласно член 182 от данъчно процесуалния кодекс трябва спешно да започне изплащане на огромната сума. Това е абсолютен рекорд в областта, подобен дълг няма нито една община в Пиринско.

Пълна съсипия за общинския бюджет в Петрич, коментират от РИОСВ, Благоевград. Отново екипът Бръчков е поставен в патова ситуация как да се справи с поредния удар на тежкото си финансово наследство. Припомняме, че това не е единственото финансово нарушение, констатирано от новата управа по отношение на старата. Многократно кметът е сезирал прокуратурата за подобни липса.

Само преди дни съобщихме, че екскметът Вельо Илиев и главният счетоводител М. Пильоков са с повдигнати обвинения за злоупотреби по време на мандата им. Какво се е случило с парите за РИОСВ, ще съобщим по късно, след като се свържем с бившия кмет Вельо Илиев, за да го попитаме знае ли нещо по темата. Очаквайте подробности около грандиозния финансов скандал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене