„Септември“(Симитли) победи „Сливнишки герой“ и се изравни по точки с „Пирин“(Гоце Делчев) на пета позиция

Тимът, воден от Иво Тренчев показа, че защитава претенциите си за завръщане при професионаистите, обявени преди началото на надпреварата в Трета лига

Момчетата на треньора на националния аматьорски отбор надделяха над традиционно силния тим на „Сливнишки герой“ с 1:0. Първото полувреме играта вървеше мудно и отборът на „Септември“ дори нямаше положение, което да се опита да реализира. Двата тима по-скоро отделяха внимание на тактическата дисциплина и на това да не получат гол, отколкото да отбележат. На полувремето, капитанът Анатоли Лулейски бе сменен и с капитанската лента на отбора на терена застана Андон Гущеров.  Именно в началото на второто полувреме Кирил Георгиев изведе Драчев настрелкова позиция и последният не сгреши, отбелязвайки единственото попадение в мача. Минута след това бившият футболист на „Пирин“(Благоевград) и „Пирин“(Гоце Делчев) Смаил Креболиев поведе сам топката между двама защитници на „Сливнишки герой“, стреля, но топката удари лявата греда на вратата. Невероятен негов пропуск отново имаше малко по-късно, след като пак гредата бе верен помощник на противниковия вратар.
„Мачът бе с очакванията да бъде напрегнат, такъв се и оказа. Септември тактически изигра много добре своята част. Единственото, от което мога да не съм доволен е темпото на игра, но като знаем, че те са грамотен отбор това се очакваше. Ние имахме много добри възможности, 2 греди и няколко други пропуснати ситуации. Доволни сме от победата си все пак. Продължаваме да работим, но имаме много още да се развиваме. Постигнахме една стабилност, която да ни даде спокойствие да работим. Момчетата осъзнават, че има много на къде още да се развиваме.

Контузията на Анатоли Лулейски, който въпреки нея влезе в игра се обади на полувремето и той бе заменен. Антон Мангурев също имаше проблеми с бъбрека, но момчетата стиснаха зъби, за което съм им благодарен. Нашата група не е особено голяма и при такива мачове, обикновено по- опитните трябва да поемат инициативата”, коментира след мача старши треньорът на „Септември“ Иво Тренчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене