Член на футболния клан Мицански и юноша на ОФК Пирин (Благоевград) подсили Спартак (Плевен)

Юношата на ОФК Пирин (Благоевград) предпочете Спартак (Плевен) пред това да остане в Ботев (Враца)

 

22-годишният член на популярната футболна фамилия Мицански вече е част от лагера на Спартак (Плевен), похвалиха се от клуба. Младокът идва от лидера на Северозападната В група – Ботев Враца, който след есенните събития и местните избори бе уличен в сериозна разточителност средства, довело до спирането на финансирането му. Той стана поредният футболист, който си тръгна от славния някога тим и потърси ново поприще. Така се озова в Плевен, където е препоръчан от доскорошния си треньор с гоцеделчевски произход Атанас Джамбазки, който според слуховете е влязъл в ролята на мениджър за футболистите. Пак според появилата се мълва именно специалистът е поел личен ангажимент към останалите му верни футболисти и посредством лични връзки им търси отбори.

Ако бъде одобрен в Спартак (Плевен) 22-годишният играч ще увеличи боря на футболистите от Югозапада в тима, където рита роденият в Гоце Делчев Христо Кирев.

Николай Мицански освен, че започва футболната си кариера в Пирин Благоевград, по-късно е привлечен в школата за таланти на Чавдар Етрополе, откъдето тръгна кариерата на не един и двама футболисти, както Ивайло Чочев, играещ в момента в Палермо. Именно рамо до рамо с него през 2010 г. става шампион на България при 17-годишните.

След това кариерата му минава през Малеш (Микрево), където треньор му е Пламен Мицански, който по-късно го отвежда в Беласица (Петрич), откъдето си тръгна, за да се присъедини към Ботев (Враца) преди няколко месеца.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене