Добра новина от лидера на ГЕРБ Г. Делчев Д. Гамишев: С 300 000 лв.започва строителството на спортна зала в село Брезница

След години на излъгани надежди хората в селото вече могат да се поздравят с една изпълнена мечта, 400 деца ще имат физкултурен салон и място където да спортуват

Правителството отпусна целеви средства за изграждане на спортна зала в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гоцеделчевското село Брезница. Добрата новина за образованието и спорта в неврокопско съобщи председателят на ГЕРБ – Гоце Делчев Димитър Гамишев. Стойността на изграждането на бъдещото спортно съоръжение е 300 хил. лв., които са осигурени извън общинския бюджет. Решението вече е прието и разписано от министъра на финансите Владислав Горанов съгласно Закона за публичните финанси и Постановление №209 на Министерския съвет на България. Взетото решение вече влезе в сила. Така ГЕРБ спази ангажимента си към младите хора в Брезница.
Добрата новина, която Д. Гамишев оповести официално, дойде навръх големия мюсюлмански празник Курбан Байрям. Изграждането на физкултурен салон към училището е проект – мечта на няколко поколения брезничани, разочаровани във времето от различни правителства, които даваха напразни надежди съоръжението да стане факт.
„Искам да благодаря на правителството, което откликна на изложените от нас аргументи за нуждата от тази спортна база. Това е и една голяма придобивка за цялата община, не само за селото и училището, в което има над 400 ученици, но според данните, които имаме бе единственото, което няма физкултурен салон. Направеното е постигнато не само с усилията на нашата организация в Гоце Делчев, а на ГЕРБ като едно цяло, което показва, че партията и правителството работи за младите, които са бъдещето на България. Това бе един от приоритетите на партията в нашата община и съм доволен, че се осъществява и показваме, че думите на ГЕРБ не са голи лозунги, а са подплатени с дела,“ коментира председателят на Комисията по младежта и спорта в общинския съвет и лидер на партията на Бойко Борисов в Гоце Делчев Димитър Гамишев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене