Два златни медала спечели клуб „ Роботика“ при НПГ „ Д.Талев“

Два златни медала спечели клуб „ Роботика“ при НПГ „ Д.Талев“ още с първото си участие в Четвъртия национален конкурс за „STEM науки в България“

Още с първото си участие в Четвъртия национален конкурс за „STEM науки в България клубът по роботика в НПГ „ Д.Талев“, с ръководител инж. Атанас Савов, завоюва злато . Национален победител SUPER STEMНаука 2020 е проектът “Автоматизирана система от умни кошове за смет” на Едвин Пеев, Любен Аратлъкови Ивайло Солев. Участниците в отбора са златни медалисти. Те получават и сертификати за SUPER STEM победители, електронна книга STEM ученички проекти.

Победител в друга категория – SUPER STEM инженеринг 2020 в Област Благоевград е проектът „Smart  парник“ надванадесетокласниците Мария Савова и Осман Топчиев.Освен сертификати за Победител SUPER STEM инженеринг 2020 в Област Благоевград, награда за отбора е да споделят своя STEM проект и да бъдат автори  във втората издадена в България книга – STEM ученически проекти.

Но наградите не спират дотук. Ръководителят на клуб“Роботика“ – инж.Атанас Савов- е награден със златен медал в две категории DIGITAL EXCELLENCE и STEM AMBASSADOR. Преподавателят получава сертификат за победител, златен медал, както и възможност за публикация в списанието“ STEM в България, Европа и света“, а такава възможност получават само първите 10 наградени учители. Освен това инж. Савов е награден с две статии за публикации в списанието „STEM в България, Европа и света“.

Успешният преподавател на медалисти получава и специална покана за представяне на своите проекти на Националната конференция „STEM образование и иновации“, която ще се проведе 09-11 Април 2021 година.

Клуб „ Роботика“ в НПГ „Д.Талев“ е определян като най-бързоразвиващия се клуб по роботика в България. Клубът утвърждава своя авторитет и потенциал с много награди от различни състезания и конкурси. Ръководителят и участниците са убедени, че ги очакват още много върхове за покоряване в национален и международен мащаб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене