Гърците отново излъгаха тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско!

Собственикът на фирма „Михайлидис“ да плати до понеделник, иначе протести ще разтърсят района и страната

Ако до края на деня в понеделник, гръцката изкупваща тютюна фирма „Михайлидис“, не преведе парите си на производителите от Гоцеделчевско, във вторник те ще излязат и ще блокират важни пътни артерии,това съобщи за struma.com кметът на Сатовча Арбен Мименов. „Хората вече са на ръба а силите си и бяха достатъчно толерантни в изчакването на фирмата“, каза още Мименов.

Като председател на съюза на тютонопроизводителите Мименов неколкократно е разговарял със собственика на фирмата, който при последния разговор е обещал да се разплати тази седмица. От миналата година гръцката „Михаилидис“ има неразплатен тютюн не само в Гоце Делчев, Сатовча, Дебрен Хаджидимово и Доспат, но и по други места в страната, което е предпоставка за национален протест срещу тази фирма, се канят да блокират международния път за южната ни съседка Гърция на кръговото кръстовище в Гоце Делчев.

Измамените от гръцката фирма планират блокада и на пътните артерии, които водят към общините Гърмен, Сатовча, Доспат и Хаджидимово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене