Повишено внимание: Нивото на р. Места е високо по цялото й протежение

Остава високо нивото на р. Места в района на с. Борово, община Гоце Делчев, където е разрушен участък от около 300 м близо до т.н. „рибни езера“. Разливът е от около месец, сега вследствие на обилните дъждове се е разширил, но се наблюдава непрекъснато и няма пряка опасност за населението, съобщи Валентин Славов технически директор Напоителни системи ЕАД.В района на 10-км на р.Места до селата Дъбница и Баничан община Гърмен и община Гоце Делчев също има малки разливи и разрушени малки част от коритото, също няма опасност за населението.
Заради разрушената дига от зимата на тази година,и сега има залети участъци със зем.земи в землището на Хаджидимово. Мястото е под непрекъснат 24 ч. контрол, няма опасност за населението, тъй като реката постепенно започва да се връща в коритото си. Очаква се след спирането на дъждовете да стартира укрепване на дигата на р.Места в този район, предвидени са половин милион лв.

Близо до общините Белица, Якоруда и Разлог няма разливи и засегнати участъци, реката е с повишено ниво. С повишено ниво е и р.Глазне на моста „Брясна“, но няма опасност от заливане на пътни съоръжения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене