Основният свидетел срещу Братя Галеви Антонио Якимов: Тримата Карастоянови са достойни за Левски, не са виновни, че защитиха фамилната чест

Антонио Якимов

„Фамилия Карастоянови е сред най-уважаваните в цяла Дупница и региона.” Това заяви Антонио Якимов, един от основните свидетели по делото срещу Братя Галеви, пише вестник “Вяра” в днешния си брой. Той не скри, че е потресен от ареста на тримата Карастоянови в качество на заподозрени за убийството на Николай Радев-Отвертката.

„Членовете на фамилия Карастоянови в Дупница са достойни да бъдат определени като Левски. Те са единствените хора, които успяха да се възпротивят на наследниците на Братя Галеви, които вече 20 г. налагат терор и тормозят обикновените граждани на Дупница. Зъболекарят д-р Владимир Карастоянов, за когото се внушава, че е убиец, всъщност е най-достойният човек в Дупница. Той е готов да помогне с каквото може на всеки.

Няма по-голям и достоен човек от него, от него по-голямо може да бъде само сърцето му, изпълнено с грижа и отговорност към хората и техните нужди. Това е личност с авторитет, изключително състрадателен и отзивчив. Освен че е зъболекар на цялата дупнишка мафия, той е зъболекар и на хората от народа, на онези, които, въпреки че нямат пари за лечение, никога не е върнал да си отидат, без да ги прегледа. Лично на мен е оправял зъбите, след като бях пребит от Братя Галеви за 50 лв. Д-р Карастоянов знаеше, че нямам пари, знаеше кой ми е сторил всичко това и въпреки това не ми отказа помощ.

Навремето, когато работех като такси в Дупница, ми се е случвало да возя до него клиенти, пребити от Галевите. Другите лекари и зъболекари, когато разбереха, че пациентите са „подредени” от Братята, ги връщаха, тръшкаха им вратата под носа, а д-р Карастоянов никога и към никого не си позволи подобно отношение. Казваше – аз съм лекар, но преди всичко съм човек. Той е истински Левски, първият дупничанин, осмелил се открито да заяви правата си след толкова години насаждан страх. Само дупничани знаят какво е да живееш в града. Вариантите на живот под палката на Братя Галеви и техните подчинени са три – първият е да живееш в полза на мафията, вторият да те бият до смърт и третият – спасение зад граница с еднопосочен билет. Това направиха Галеви от Дупница и сега, когато се намериха достойни хора да защитят честта на своето момиче, те биват оплювани и омерзявани. Цяла Дупница, не само аз подкрепяме Карастоянови, защото всички знаем, че те са постъпили правилно. Кой родител не би си защитил детето, кой дядо не би скочил да пази честта на рода си? Категорично твърдя, че те не са убийци! Що се отнася до Владимира – момичето, с което се разиграха драматичните събития – помня я като малка, сега виждам на снимките, че е станала прекрасна млада дама. Но такива са хората на Галеви – искат най-хубавото и най-доброто за себе си и когато си набележат някое момиче, те не го питат дали иска да е с тях, просто я превръщат в своя жертва без нейното съгласие. Безскрупулни, арогантни типове, които са свикнали най-качественото, всички манекенки, всички модели, всички хубавици да са само за тях. Крайно време е Дупница да се надигне и да защити фамилия Карастоянови. Парадоксалното в случая е, че всички тайно ги подкрепят и оправдават, но все още от страх никой не смее да го изрази гласно. Не трябва да е така. Тези хора са спасили не един човешки живот, сега е време за реванш – трябва да бъде спасен и техният. Въпреки че Братя Галеви не са в страната, хората все още се страхуват от тях и влиянието им. Цяла Дупница мълчи от страх, не защото не знае истината. Хората в града живеят по-лошо, отколкото в турско време са живели. Всички, които са били жертва на Братя Галеви, са се оплаквали в полицията, някои са се изправяли и пред съда, но мафиотите са недосегаеми, тъй като всички институции в Дупница работят в полза и единствено за тях. Води ли се дело срещу дупнишката мафия, то задължително ще бъде изгубено. Затова и градът в последните години толкова обезлюдя – хората бягат от него, тежко на всички хубави момичета, родени там. Ако не се спасят извън града, те са обречени.

В момента в Дупница лекарите инициират подписка в полза на Карастоянови и те се страхуват, но е крайно време някой да направи нещо по въпроса.”

E79 News; Снимки: в. „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене