Цонко Цонев на The Brava фест в Дъбрава: Догодина тук ще дойдат Джон Лоутън и „Юрая хиип“

„Обещах на моя колега Росен Георгиев, който ми е колега не само като кмет, но най-вече като обожател на хардрока, че ще съдействам на Благоевград и Дъбрава  догодина тук да забият Джон Лоутън и „Юрая хийп“. Това заяви Цонко Цонев, бивш кмет на Каварна, известен отдавна извън пределите на България като „Кметъла“.

С представяне на книгата му „Кметълски истории“ снощи около 20 часа започна второто издание на фестивала „The Brava fest“  в благоевградското село Дъбрава. Той се организира за втора поредна година от кмета на селото Росен Георгиев, с подкрепата на Община Благоевград.

Началото на дългоочаквания фест даде заместник-кмета на община Благоевград Христина Шопова, която поздрави Росен Георгиеве, че сам е организирал феста, на който дойдоха над 1000 почиталеи на рока от Благоевград до София и Петрич. Сред гостите на фестивала бе и депутатът Даниела Савеклиева.

Изненадата на фестивала се оказа „пернишкият славей“ Александър Филчев – Санеца, поканен лично от двамата “кметъл”-и, който развълнува девойките с няколко балади на „Смоуки“.

После на сцената се качиха благоевградските рокветерани от група „Арсенал“, водени от Йордан Янев. След близо 35 години среброкоси меломани си спомниха гласа на Данчо, който пресъздаде легендарни песни на „Пърпъл“, „Рейнбоу“ и „Уайт снейк“. Йордан Янев е гордост за Благоевград и с недостижимия си досега успех като лекоатлет. На олимпиадата в Москва той скача 8,02 метра, постижение ненадминато досега от български лекоатлет на дълъг скок. След арсеналци забиха младите благоевградски групи Future Boogie и Black Rose.

Точно в 23 часа на сцената се качиха известните с алтернативната си музика  „Wickeda“ (Уикеда), които подлудиха наскачалите пред сцената фенове от различни поколения. Те им  припомниха как се пие кафе с Боби, изпълниха с класа и хитовете си  „Обичам“, „Мариана“, „Спомени“.

В първите часове на неделния ден стотици рокманиаци извървяха пеш и без произшествия 4-километровото разстояние до Благоевград, тананикайки си любимите песни.

В една от по-големите стаи на кметството младият художник от Сапарева баня Димчо Мицов беше наредил свои импресии, изографисвани от него с акварел и  маслени бои, които допринесоха за доброто настроение обзело фестивала. Освен художник Димчо е и изявен състезател по маратон спечелил не едно и две национални състезания.

Източник: E79news

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене