Бившият наставник на „Пирин“(Гоце Делчев) Йордан Боздански с престижен успех

Воденият от него отбор на „Пирин“(Благоеград), щноши до 19 години постигна победа с 3:1 на старта в шампионата в елитната група

Успехът има още по-голяма стойност и носи определено право за самочувствие, тъй като бе постигната срещу един от най-силните отбори в България – „Септември“(София), откъдето е голяма част от националния отбор на страната в тази възрастова група. Освен това допълнително самочувствие им дава и фактът, че те успяха да направят пълен обрат, след като губеха до почивката с 0:1, наказвайки грешка на вратаря на „Пирин“ при статично положение.

След почивката на терена на базата на „орлетата“ в Рилци домакините се разиграха и стигнаха до пълня успех след 3 безответни гола. Първо се разписа в 60-та минута Янислав Тусонджиев, който изравни. Само 10 минути след това Петър Христов от дузпа даде аванс на своите. Третото попадение за „Пирин“ дойде малко преди края на срещата, когато след ъглов удар Емилиян Христов оформи крайния изход от двубоя, с което на практика справедливостта възтържествува.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене