Наглост: Двама румънци се изкъпаха в едно от Седемте рилски езера

Двама румънски туристи се изкъпаха в едно от Седемте рилски езера. За случката е подаден сигнал още миналата седмица, качен е и клип в социалните мрежи.

Нарушителите се издирват от полицията и охранителите на Национален парк „Рила“. Те са били засечени в Долното езеро. Служители на парка са им наредили да излязат веднага, потърсили им документи, за да им съставят акт за нарушението. Румънските граждани обаче отказали и отпрашили заедно с група техни сънародници, които били при езерата.

На място пристигнали и полицаи от участъка в Сапарева баня, които впоследствие предприели действия за установяване самоличността на румънците. Нарушението е документирано с видеоклип, направен от охранител в НП „Рила“, който се появи в социалната мрежа. На него обаче се вижда, че румънците, нагазили в езерото, са седем, а не двама, предаде БНР.

Влизането и изобщо нагазването, миенето, прането в Седемте езера е забранено, санкцията започва от 500 и стига до 5 000 лева.

От НП „Рила“ обявиха в началото на сезона, че контролът ще бъде засилен. Миналата година сърби се къпаха в едно от езерата, не бяха установени и не последва санкция. Цял фолклорен ансамбъл от Дупница преди години влезе с костюмите в друго езеро, така и не се разбра, дали и в този случай беше наложена санкция. Досега охраната на парка се оказва безпомощна да предотвратява такива инциденти, коментират планирани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене