Наркомани окупираха ж.к. „Запад“ в Благоевград!

С Топ Преса се свързаха жители на ж. к. Запад и поискаха среща с журналист, пред който да разкажат за това, което се случва пред блок №9. Показаха ни място, на което децата им ежедневно играят, в близост до някогашното хитово заведение „Мега бургер“. От години заведението не работи и районът около него се е превърнал в свърталище на наркомани. Пълно е с използвани спринцовки, на които има игли, а в спринцовките се вижда и кръв. Хората не знаели към кого да се обърнат за помощ. Първоначално искали да се свържат с кварталния, но научили, че той бил арестуван от случая със сводника Мартин Филипов – Дебелия.
„Мислехме да се обърнем към „Господари на ефира“, но тука едно момче каза: „Защо са ви „Господарите“, там работата е много тромава… Я звъннете на вестник Топ Преса и проблемът ви е решен”. Жителите на ж. к. Запад смятат, че наркоманите са клиенти на ЕТ „ИПСИМП по психиатрия – хоризонти – д-р Мариан Силяновски” с адрес Благоевград, ул. „Иван Михайлов”, №58. Ръководител на програма и лекар-психиатър – д-р Мариан Силяновски. Лекуващи лекари – д-р Адриана Солакова и д-р Здравка Герджикова. Психолог – Венета Марина. Медицински лица – Маня Христова и Константин Христов. Насочеността на програмата е дългосрочна, високо прагова, високо структурирана програма, насочена към повлияване на всички аспекти на зависимостта от наркотични вещества; намаляване тежестта на зависимост; постигане и поддържане на оптимално ниво на медицинско и социално функциониране; ограничаване на криминалното поведение, свързано със злоупотреба с наркотични вещества; опазване на общественото здраве чрез ограничаване на риска от разпространение на HIV/СПИН, хепатити и други кръвнопреносими инфекции.
„Там им дават метадон. Навъртат се всякакви наркомани. Какво правят, не знаем, уж си имат стая за ползване от наркоманите, но сами виждате какво е тук. Това преди го нямаше. Децата си играеха на воля, а ние бяхме спокойни”, оплакаха се жителите на квартала пред Топ Преса.
Видео вижте в www.TopPresa.com!

Топ Преса ще продължи с разследването… Очаквайте в следващия брой!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене