ЛЮБОПИТНО!!! Измислиха го: Сигурна рецепта за пестене на ток!!! Енергото в чудо

Както често се случва новото идва от Запад. Този път идва от Великобритания и е особено актуално за летния сезон

Британците, които имат афинитет към пестеливостта (най-вече шотландците) разкриха тайната на енергийната ефективност, която обаче не е свързана със санирането или поставяне на някакви слънчеви панели например. Поданиците на кралица Елизабет прибягват до необичайни практики, за да пестят от сметките за ток, пише в. „Дейли експрес“. Изданието се позовава се на резултатите от допитване, направено сред 2000 души по поръчка на компания „Бритиш газ“.

Проучването разкрива, че вместо да използват климатици или вентилатори и да харчат ток, или да разчитат на отворени прозорци или спуснати завеси като противодействие на топлината, десет на сто от поданиците на Нейно Величество се разхождат голи у дома.

Това им помага да спестяват стотици лири от годишните си сметки за енергийно потребление. Това не е нещо ново в България и се прилага успешно, но не заради нещо друго, а защото е по-топло и хората не могат да си позволят някои глезотии, каквито хората от Албиона. Тук обаче не се стига до крайности в събличането, докато британците свалят всичко.

Готвенето по адамово или евино облекло не е единствената необичайна практика, използвана от британците.

Допитването показва, че търсейки начини да пестят, много жители на Острова сутрин се къпят със студена вода, вместо с топла, правят си пикници и барбекюта в градината, за да избегнат включването на готварските печки и перат дрехите си със студена вода. Някои стигат до там, че къпят децата си с маркуч в градинския басейн.

Анкетата разкрива също, че за да пестят от електричество, британски почитатели на страшни филми гледат страховитите ленти на тъмно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене