Със заповед на директора на ЮЗДП Благоевград Д. Дамянов: Контролните екипи влизат на щателна проверка в горско стопанство Симитли

Ще се докажат ли сигналите за контрабандна сеч и далавери с дървен материал?

_thumb (2)Проверяващи от Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ – Благоевград влизат утре сутринта на детайлна проверка в горското стопанство на Симитли, управлявано от най-уволнявания горски шеф Б. Котузов.

Проверката е със заповед на директора на Югозападното горско предприятие Дамян Дамянов и е по повод десетки сигнали за контрабандна сеч в района и сделки с контрабанден дървен материал. Съобщихме миналата седмица какво съдържат сигналите изпратени до министерство и ЮЗДП, а именно -вихреща се сеч в района на село Сушица и продажби на контрабандно добит дървен материал в района на училището в село Полена.

Тези сигнали пратиха миналата седмица проверяващи от министерството на земеделието и за два часа по време на проверката Котузов бе уволнен. Впоследствие се оказа, че е неправилно уволнен и бе върнат на работа със заповед на министър Десислава Танева. Шефовете му в ЮЗДП решили, че той ще трябва да ръководи стопанството докато тече подробната проверка на сигналите, ако се окаже, че съмненията за далавери, контрабандна сеч и нерегламентирани сделки са лъжа, то Котузов ще продължи да ръководи стопанството.

Засега остава на поста, докато експертите не си свършат работата. Както писахме миналата седмица, има данни, че случващото се в горско стопанство Симитли е дирижирано от политик в София с апетити в сферата на горите. Той бил в основата на сигналите срещу горското стопанство. Дали е така проверката, назначена от Дамянов трябва да установява. В момента горите в Пиринско са обект на специално внимание, очакват се проверки и в други горски стопанства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене