Новият председател на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова е поредната гордост за Гоце Делчев

Парламентът прие Карина Караиванова-Ганозова за председател на Комисията за финансов надзор /КФН/. Тя беше предложена от ГЕРБ. Други кандидатури за поста нямаше. За председател на КФН Карина Караиванова бе назначена вчера от министър-председателя Бойко Борисов.

Караиванова е от Гоце Делчев. Това е поредният повод за гордост на жителите на малкия град, което доказва, че в Гоце Делчев има млади и кадърни млади кадри, от които държавата има нужда.

Тя е родена в Гоце Делчев и е възпитаничка на елитната ПМГ „Яне Сандански”. Родителите й по професия са  учители. Бащата й Димитър миналата година се пенсионира, след като дълги години бе преподавател по география в НПГ „Димитър Талев“, а майка й Дора Караиванова, която е неврокопска снаха, и е от Перник, също е вече пенсиониран учител по български език и литература във Второ ОУ „Гоце Делчев“. В това училище е учил и президентът Росен Плевнелиев.

Младият неврокопски кадър Карина Караиванова е магистър по финанси и банково дело от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и има допълнителни квалификации в Ирландия, Холандия, Япония и България. Карина Караиванова замести на поста Боряна Пенчева, която влезе от квотата на президента в УС на БНБ.

Да е жива и здрава, да работи за България и да не забравя родния си град, приятелите, роднините и съучениците си от ПМГ” Яне Сандански”, пожелават неврокопчани на младата си съгражданка.

Единственият кандидат за шеф на Комисията за финансов надзор – Карина Караиванова, бе одобрена от парламента с голямо мнозинство. От 174 гласували депутати, 139 бяха „за“ Караиванова. Срещу кандидатурата на досегашния заместник-министър на финансите гласуваха едва 24 народни представители, 20 от които  са от БСП, а 11 се въздържаха.

Част от депутатите от Патриотичния фронт пък напуснаха залата преди гласуването. Всички останали партии застанаха зад Караиванова. Около час и половина продължиха дебатите в пленарната  зала. Румен Гечев от левицата пространно обясни, че правилникът на парламента е нарушен със съкращаването на сроковете по избора и общественото обсъждане на Караиванова на едва 5 дни. БСП  обжалва  процедурата пред Конституционния съди като партията на Корнелия  Нинова сезира и два европейски органа.

Караиванова подчерта, че неин приоритет след назначаването и за председател на КФН е завършване на оценката и качеството на активите на пенсионните дружества. „До септември трябва да имам екип, с които да работя“, заяви още тя.

Караиванова се ангажира да създаде условия малките и средните предприятия да получат повече възможности за финансиране през фондовата борса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене