Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, бе официален гост на тържествено събитие в Четвърто основно училище в Благоевград

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, присъства на тържествена церемония по повод откриването на новата визия на Четвърто основно училище “ Димчо Дебелянов” по проект “ Обичам моето училище”.
Под ръководството на директора Илиян Чапкънов и благодарение на неуморният труд на педагогическия колектив учебното заведение е първото в града, което работи по проект, финансиран от фондация “ Лайт Сорс Чарити” /Light Sours Charity/.
Официални гости на събитието бяха: г-жа Албена и г-н Артър Спърлинг -дарители на училището и основатели на фондацията, благодарение на която се рализира проект “Обичам моето училище”.
Те бяха посрещнати с трогателни думи и от мениджъра на проекта Руска Ищалова, която е начален учител в Четвърто основно училище в града.
Тържественото откриване на новата визия на учебното заведение уважиха: Илко Стоянов-кмет на Община Благоевград, Радослав Тасков-председател на местния парламент, Ивайло Златанов- началник на РУО, Симона Митова-директор “Образование”-община Благоевград и делегация от Турция по програма “Еразъм”.
Четвърто основно училище „Димчо Дебелянов“ в Благоевград учебно заведение с дългогодишна история, опит и традиции в обучението на ученици от първи до осми клас.
То е основано през 1897г. и е притегателен център за обучение и възпитание на живеещите в квартал Грамада ученици.
От 2009г. е и средищно училище. Обучението се води от висококвалифицирани учители.
Четвърто основно училище „Димчо Дебелянов“ в Благоевград разполага с модерна материално техническа база. Сградата е триетажна с реконструиран физкултурен салон, класните стаи са ремонтирани и всяка има свой собствен облик.
Оборудвани са с бели дъски и осъвременени чинове и шкафове. Обособени са кабинет по биология и музика, библиотека.
Издигнат е и паметник на патрона Димчо Дебелянов, изваян от скулптора Крум Дерменджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене