Тютюнджии в Неврокопско готвят колективен иск срещу гръцка фирма

Тютюнопроизводителите в Неврокопско получиха поредното обещание, че ще си получат парите за предадения на гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис“ тютюн. Седем месеца гръцкото дружество отказва да изплати сумите за прибраната реколта.

 „Министър Десислава Танева се ангажира с въпроса. Напрежението сред стотици тютюнджии в региона, които си чакат парите, е на път да ескалира и да се стигне до протести и блокади на пътища. Ситуацията не е добра. Гъ рците са обещали на министъра, че до края на таи седмица ще преведат всички дължими суми по банковите сметки на тютюнопроизводителите. Нас вече няколко пъти ни лъжат и все отлагат плащанията. Дано този път си изпълнят ангажимента”, заяви кметът на община Сатовча Арбен Мименов, който е и председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюн.

Той допълни, че за всеки случай в общината тютюнджиите със съдействието на кметството подготвят колективен иск. Те правят списъци и са готови да внесат нотариална покана за изплащане на дължимите суми. 30% от произведените количества в нашата община не са платени, призна Мименов.

Неизплатени количества има и в другите общини като Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен.

ИЛИНДЕНПРЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене