Перлата на „Рилецо“ Адриян Секулов повежда младежите на „Евро 2016“ в Гърция

Старшията Гьорев: Хърватия и Босна са топотбори, шансовете ни са срещу Румъния и Словакия

Гардът на „Рилски спортист“ Адриян Секулов очаквано попадна в състава на националния отбор за младежи до 20 години, който днес излиза срещу Словакия в първия си мач от европейското първенство – дивизия „В“ в Гърция.

Секулов остави отлично впечатление у старшията Божидар Гьорев по време на подготовката и си заслужи място в националната гарнитура, където са още 11 негови колеги. Юношата на „Рилецо“ хвана окото на селекционера още през пролетта, когато изнесе силни мачове с втория отбор на самоковци и с елитния „Спартак“ (Плевен), като помогна на плевенчани да финишират четвърти в Националната баскетболна лига.

Самият Божо Гьорев пък, който бе помощник на Аце Тодоров в „Рилски спортист“, сподели впечатленията си от тренировъчния процес на подопечните си в последните дни.

„Доволен съм от старанието на момчетата. Нямахме почти никакви проблеми с контузии. С изключение на една-две дребни травми, всички тренираха пълноценно и не сме страдали от липсата на някого за по-дълъг период от време. В контролите състезателите се представиха много добре, показаха висок отборен дух и морал и постоянно се подкрепяха. Това, което сториха в спарингите с другите състави, искам да го повторят и на европейското. Пожелах си да сме единни от началото до края“, отсече младият специалист.

Гьорев изрази мнение, че големите фаворити в групата са Хърватия и Босна. България, Румъния и Словакия пък са горе-долу на едно ниво и всичко е възможно.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене