6 месеца затвор за кюстендилец, хванат с амфетамин

Шест месеца ще лежи в затвора кюстендилец за притежание на амфетамин. Той се призна за виновен пред Районен съд – Кюстендил и ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, при първоначален „строг“ режим. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

29 – годишният Е. Христов се призна за виновен в това, че на 10 януари тази година на ул. „Димитър Беровски“ в гр. Кюстендил, в дясната си ръка, е държал в две пакетчета амфетамин, с общо тегло 1, 80 грама, на обща стойност 54 лв. Обвиняемият е осъждан за кражба и държане на високорискови наркотични вещества. Определението на Районен съд – Кюстендил, с което му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца е окончателно и не подлежи на обжалване.

В Районен съд – Кюстендил са образувани за разглеждане 21 наказателни дела от общ характер с предмет – придобиване и държане на наркотични вещества, от началото на 2023 година. За сравнение, за същия период на 2022 г. те са били – 13. За цялата 2022 г., този вид дела са били 27 на брой.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене