ВИДЕО : Увеличават двойно глобите на нарушителите на обществения ред в Гоце Делчев

Да се увеличи двойно размерът на глобите на нарушителите на наредба Наредба №1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев, решиха съветниците на вчерашното си заседание. Измененията и допълненията на наредбата които местният парламент гласуваха единодушно, касаят точки и алинеи от предходната, наложени от възникнали нови обстоятелства.

Продължителното загряване или форсиране на двигателите на МПС в Гоце Делчев вече ще се счита за нарушение за което е предвидено и глоба. Нова алинея на наредбата регламентира времето за извършване на ремонтни работи и битови дейности вдигащи шум в жилищни сгради в режим на етажна собственост. Те ще могат да се извършват само във времето от 8 до 14 часа и от 16 до 20 часа в работните дни, а с писмено съгласие на живущите в сградата и в почивните дни. Прави впечатление драстичното, двойно завишаване глобите на нарушителите на обществения ред, в сравнение с предходната наредба. Това ще респектира и дисциплинира нарушителите – мотивираха се съветниците.

Съветничката от ГЕРБ, Костадинка Богданова, прочете изпратено до нея писмо от гражданин в което той обръща внимание на съветниците към хора, които безконтролно и безнаказно разхождащи кучета в новосъздаденият парк „Панорама“ в пълно противоречие с наредбата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене