Гръцкият гранд „Панатинайкос“ подписа с третия българин в историята си! Той е от югозапада

Става дума за кадърът на благоевградската школа Иван Иванов, който подписа договор за 3 години със зелените от Атина. Той стан едва третият ни сънародник играл за клуба след легендата Йристо Колев и бившия президент на „Левски“ Томас Лафчис

Това бе потвърдено от официалния сайт на клуба и снимката, която бе поставена там с надпис: „Добре дошъл в нашето семейство“. За това обявиха и националните медии, след като бранителят мина обстоен медицински преглед, за да може лекарският щаб на „Панатинайкос“ да се увери дали травмата на играча в коляното е напълно отшумяла

Именно тази контузия, получена по време на престоя на Иван Иванов в швейцарския Басел, буквално стопира иначе обещаващата му кариера, след като се наложи на два пъти хирурзи да извършва намеса. Това струва на възпитаника на благоевградската футболна школа да спре кариерата си 2 години.

Той опита и успя да я рестартира в „Локомотив“(Пловдив), където дойде тази зима и откъдето направиха голям жест към него, след като го освободиха по взаимно съгласие, без да вземат пари от трансфера му в гръцкия гранд, където отиде като свободен агент. Преди това роденият роденият на 25 февруари 1988 г. защитник игра за несъществуващия „Пирин 1922“, ЦСКА, където игра звездата му, а в чужбина освен за Базел е играл още за „Алания“(Владикавказ) и „Партизан“(Белград).

„Панатинайкос“ стартира вчера предсезонната си подготовка, а днес всички налични футболисти минават прегледи. като в сряда „детелините“ заминават на лагер в Холандия.

Новият отбор на Иван Иванов е 26 пъти шампион на страната и 20 пъти носител на Купата на Гърция. Едни от най-големите успехи на Панатинайкос са достигането до финал и два пъти до полуфинал в турнира за Купата на европейските шампиони (КЕШ, предшественик на Шампионската лига), съответно през 1971 и през 1985 и 1996. Други бележити успехи на отбора на Панатинайкос са 1/4-финал в Шампионската Лига през сезон 2001/2002, финал и два полуфинала за КНК съответно през 1971 г. и 1985 г. За купата на УЕФА има два четвъртфинала през 1988 г. и 2003 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене