„Лейдис клуб“ помага на болно момиче, връчва стипендия „Млад талант“ и изработва табели за крепостната стена в Хисарлъка

Шестият благотворителен бал на „Лейдис клуб“- Кюстендил събра 6 500 лв. Дарения продължават да се събират в сметката на клуба, като всеки дарител трябва да упомене изрично дарителската си воля – стипендия „Млад талант“, подпомагане лечението на девойка от Кюстендил или информационни табла за крепостната стена в Хисарлъка.
Събитието, в двора на Историческия музей бе уважено от 150 гости, като между тях и зам.- министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова, директорът на РИМ Кюстендил Валентин Дебочички, председателят на ОбС Кюстендил Михаела Крумова, много бизнесмени, обществени фигури, с благородни сърца.

Гостите бяха посрещани от девойките на „Лейдис клуб“ от конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ за последните три години. Всеки един участник в програмата на бала подкрепи дамите от клуба и участва благотворително: Фолклорен ансамбъл „Родолюбие“, Клуб по спортни танци „Пауталия“, стипендиантките на Лейдис клуб за 2010 година – Калояна Русева, за 2013 година- Петя Миленова, талантливата Александра Борисова, певицата Катя Близнакова и актьорът Венци Мартинов.

Тази година, освен стипендия „Млад талант“, съпътстващата инициатива на бала бе и събиране на средства, с които ще се подпомогне лечението у нас или в чужбина на млада кюстендилка. „Лейдис клуб“ решиха да подкрепят учениците от Природо математическата гимназия в Кюстендил, които поеха различни инициативи за събиране на средства в помощ на своя болна съученичка. Другата идеята на дамите от клуба е изработката на богато илюстрирани, информационни табла, които ще бъдат поставени в късноантичната крепост в местността Хисарлъка и в центъра на града. Таблата ще бъдат оформени и изработени с помощта на приятели на „Лейдис клуб“, като средства за довършването им ще бъдат подсигурени от членския внос на дамите.
Документи за стипендия „Млад талант“ 2016 ще се събират до края на месец септември – краят на кандидат- студентската кампания. Всяка една девойка от Кюстендил и региона в затруднено финансово положение, която е приета да учи в българско висше учебно заведение, може да кандидатства за стипендията. Информация може да получите от всеки един член на клуба, както и да се свържете с дамите във фейсбук страницата на „Лейдис клуб“ или на телефони 0884 639149, 0884 555 126. Всяка една от стипендиантките разходва по предназначение средствата, за което се следи стриктно с отчетни документи.

Целта на предишния бал бе да подеме кампания за набиране на средства за оборудване на сензорна стая. Събрана бе сумата от 5 800 лева и стаята „Песента на делфините“ вече е факт. От две години тя се ползва от нуждаещи се деца, а специалистите работещи в нея изразяват своята благодарност.
„Лейдис клуб“- Кюстендил не разчита на субсидиране от европейски и друг вид програми и фондове. Със собствени средства и организирайки различни благотворителни кампании, основната от които е традиционния бал, те успяват да осъществят своите благотворителни инициативи.
„Този, вече превърнал се в традиция благотворителен бал доказва, че хората с добри сърца не са изчезнали. Много е важно в трудни времена да протегнеш ръка на по-нуждаещия се, да помагаш, да бъдеш съпричастен. Благодарим ви! Всички Вие, приятели с благородни сърца, които помогнахте в организацията на бала, всички гости и онези, които ни подкрепиха финансово, но не успяха да дойдат, давате шанс и надежда и доказвате, че доброто стои в основата на всичко“, сподели пред гостите дизайнерката Албена Карапеткова, председател на „Лейдис клуб“- Кюстендил.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене