„Арт“ на гости в Благоевград и Гоце Делчев на 29 и 30 юни

В края на месец Юни пиесата на един от топ драматурзите в световния театър Ясмина Реза – „Арт“ ще зарадва театралните фенове в Благоевград и Гоце Делчев. В представлението трима приятели търсят път един към друг, а силните емоции са предизвикани от бялата картина, която Серж си е купил. Героите в „Арт“ са дългогодишни приятели, също като Юли, Владо и Захари. Марк, Серж и Иван стигат до дълбоки откровения и прозрения, провокирани от модерното изкуство и от темпераментните си характери, за да потвърдят неписаната истина, че „всичко велико и красиво на света никога не се е раждало от разумни приказки“.

„Арт“ е едновременно достъп до едно истинско приятелство и възможност за открития и преосмисляне, както на отношенията ни с приятелите, така и на нашите собствени критерии.

За „Арт“ режисьорът Антон Угринов споделя: „Аз, Владо, Юли и Захари – вероятно няма да направим най-добрата версия на “Арт” на земята, може би няма да бъде и най-модерната, но аз знам, че това представление се различава от всички останали представления на “Арт”, които се играят или са играни. И то ще се различава в едно. Само в едно, но струва ми се на мен, нещо много важно, много ценно. В „Арт“ на „Три Беарс Ентъртеймънт“ няма да гледате трима актьори на сцената, а трима приятели… Освен това през героите на Реза тримата актьори си казват неща един на друг и един за друг по един необикновен и необичаен начин, защото театърът дава тази възможност.“

„Арт“ (1994) носи на Ясмина Реза световна слава, защото само година след нейното излизане тя получава награда «Молиер» (1995), а няколко години по-късно и двете най-престижни англосаксонски театрални отличия – «Лорънс Оливие» (1997) и «Тони» (1998).

***

Артот Ясмина Реза

режисьор: Антон Угринов

художник: Никола Тороманов

композитор: Калин Николов

с участието на: Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов

29 юни 2017, 19:00 ч.

БЛАГОЕВГРАД, Зала „Яворов“

Тел. за резервации: 0878/527573

30 юни  2017, 19:30 ч.

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, Дом на културата   

Тел. за резервации: 0888/779270

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене