Владимир Карастоянов през сълзи: Не сме убивали Отвертката

Николай Карастоянов

Сбихме се заради внучката Владимира, допълва известният стоматолог

„Не съм убил Отвертката. Сбих се с него заради внучката Владимира. Децата ми не са убийци”, каза вчера д-р Владимир Карастоянов по време на огледа на джипа му, пише вестник “Вяра” в днешния си брой. Известният дупнишки стоматолог беше изведен пред управлението на полицията в Дупница с белезници от около десетина полицаи, които пред него направиха оглед на колата. Карастоянов ридаеше, изглеждаше съкрушен.

„Галевите съсипаха живата на цялото ми семейство”, плачеше докторът на задната седалка с белезници на ръцете.

Дясната ръка на Братя Галеви, гард №1 Николай Радев – Отвертката намери смъртта си при кърваво меле в култовото заведение- офис на бандата, „Колата”. Екшънът се разигра във вторник около 22:30 часа. Заведението е собственост на бившия шеф на Криминална полиция Иван Щерев, който е известен като приближен на издирваните от Интерпол Пламен Галев и Ангел Христов. 28-годишният Радев издъхва от силна кръвозагуба след пробождане в корема.

„Той е приет с кръвно 0 от д-р Ботьо Шаранков в хирургично отделение. Загубил е много кръв, прободен е бил черният му дроб, в резултат на което е починал веднага”, каза управителят на общинската болница „Св. Иван Рилски” д-р Любомир Таушански.

По неофициална информация Отвертката умира след 7 удара с нож в корема. За убийството са арестувани Владимир Карастоянов, който е един от най-добрите и уважавани стоматолози в Югозапада, и двата му синове – Николай – анестезиолог в общинската болница в Дупница, и Иван.

Отвертката беше един от най-агресивните биячи на Братя Галеви. Бил се е с всеки, който му падне, извънредно агресивен. Затова беше един от любимците на Пламен Галев. Той беше личният бодигард и доверено лице на семейството на Пламен Галев.

Вчера плъзнаха различни версии за убийството. Една от тях е, че Радев е убит от по-малкия син на Владимир Карастоянов – Иван. Причината е, че Радев в типично свой стил нагло започнал да сваля дъщерята на по-големия син на зъболекаря – Владимира, натискал момичето в едно от сепаретата. Владимира е студентка и е надарена с изключителна красота, тя печели няколко конкурса за хубост и е гордостта на фамилия Карастоянови. Момичето позвънило на баща си Николай Карастоянов за помощ и той веднага пристигнал с брат си Иван и баща си. От прокуратурата предполагат, че смъртоносният удар с нож е нанесен от Иван, защото той е по-агресивен. Иван Карастоянов има няколко конфликта с бандата на Братя Галеви, това беше една от причините баща му да го изпрати за САЩ, където прекара няколко години, за да го спаси от смърт.

Предстои да се докаже кой от членовете на фамилията Карастоянови е нанесъл смъртоносния удар в корема на Отвертката. Не е изключено бащата Владимир да поеме отговорността за смъртта на едно от най-големите чудовища на Братя Галеви. Много дупничани са категорични, че Карастоянови заслужават почести, а не затвор, защото освободиха града от най-големия изверг, разплакал стотици семейства. Поговорката „Който нож вади, от нож умира” се сбъдна, говорят хората за Отвертката, за когото нямаше власт и присъда.

„Родата Карастоянови трябва да си получат заслуженото. Как може, каквото и да е, човешки живот така ли се взема. Това не е кокошка, не е овца”, заяви пред журналисти лелята на Радев Иванка Челенкова от с. Самораново. Тя, другата сестра на майката на убития – Даниела Стойчева, и още няколко роднини вчера около 12 часа на обяд бяха в дома на Николай на ул. „Орлинска”. Роднините обясниха, че майката на Николай Радев – Галя, била на път за България от Кипър, където живеела. Бащата Юри пък бил с инсулт. „Човекът е с инсулт, не е адекватен. Можете да си представите майката как се чувства след тази новина. Ние разбрахме снощи и сме потресени. Това е абсолютна идиотщина. Съжаляваме, че детето ни си отиде така”, каза Даниела Стойчева. „В тая държава трябва да има справедливост. Какви са тия хора!? Никой не може да каже какви са били взаимоотношенията на племенника ми с дъщерята на Николай Карастоянов, след като никой нищо не е видял. Дело би трябвало да има и ще има, докато не бъдат наказани. Независимо кой какъв е, никой няма право да отнема човешки живот, каквото и да е направил. И с най-долния престъпник не бива да има саморазправа. Има си органи в тая държава, никъде го няма това”, заяви Иванка Челенкова.

„Аз не съм добре и все съм си вътре. От вас чувам за убийството. Баща му е пенсионер, болен бил, викат. Имат апартамент в жекато. Момчето го познавам, вчера беше колата му тука. То има по-голям брат, друго не знам. Не мога да кажа какъв човек е бил, аз нямам нищо лошо с него. Помня го повече като дете”, каза живеещата в съседната къща баба Верка.

За да кажат добри думи за Отвертката, в редакцията на вестника специално отишли София Миланова и дъщеря й. През комунизма мъжът й Филип от Смочево и девер й Георги държаха първия нощен бар в хотел „Рилец” до Рилския манастир, после откриха и голям нощен бар в Смочево. След това поеха скандално известното заведение в с. Джерман „Дивото козле”, където бяха пребити над 100 дупничани, включително и настоящият кмет на селото Ангел Цветков. Сега мъжът и деверът на София въртят търговията със стари коли от Италия. Дамите бяха възмутени от написаното в сайта на „Вяра”, че трябва да се издигне паметник на този, който е убил Радев. „Имаме връзка с Николай, която не е роднинска, не е кръвна. Беше добро момче. Имаше невероятно чувство за справедливост. Може да е имал някакви неща, които е вършил извън закона, може да е имало и такива случаи, но никога не би посегнал да убие и никога не би посегнал да набие някого без причина”, каза 29-годишната Димитрова. „Всички говорят за лошите неща, но никой не е казал за добрите му страни. Той е помогнал на много хора, на нас ни е помагал. Бяхме закъсали в снега и той посред нощ дойде да ни помогне. Него го няма. Той е убит и да издигаме паметник на убийците, при положение че още не е погребан, малко е нечовешко и е грях. Плачем за него, защото ни е приятел”, продължи по-младата жена. „Той е добро момче, но не позволи хората да го опознаят в дълбочина. Оцелял е благодарение на себе си, не е имал подкрепата на родителите си. Това чувство за справедливост именно от това е породено. Във всеки лош човек има нещо добро и обратното – във всеки добър привидно човек има и много лоши качества. Нека малко по-дълбоко да се вниква в душите на хората, а не като се каже, че един е черен, всеки да слага печата и да го плюе”, добави другата жена. На репортерския въпрос какво е работел Радев и откъде има пари за такъв скъп джип, двете отговориха, че преди време убитият работел в Англия.

Вчера районът на „Колата” бе отцепен и охраняван от петима полицаи. Пред заведението, намиращо се до т.нар. „стари жилища” в квартал „Бешика”, бе паркиран джипът – марка БМВ, на убития. Стана ясно, че заведението е било потрошено. Разбра се още, че никой от присъстващите в „Колата” не се намесил в боя и не се притекъл на помощ на бившия гард на Галеви. Полицаите бяха глухи и безмълвни на въпросите на журналистите. Живеещите в съседство също не бяха словоохотливи. „Чухме, че е станало убийство, друго нищо не знаем”, казаха възрастна жена, която седеше наблизо „Чух, че Карастоянов е убит. Съобщават ни го в 12 часа нощеска. Сутринта обаче слушам по кабелната телевизията, че не Карастоянов, а некакъв Отвертката. Карастоянов е много добър лекар, а и като човек. Мъжа ми го оперираха от рак в болницата и знам, че той е много внимателно момче. Прекрасно момче е и като човек, и като специалист. Аз просто не мога да повярвам, че той е направил това нещо. Брат му не го познавам, виждала съм го, симпатично момче, докато това докторче е прекрасно. Скоро влезнах в барчето на дъщеря ми и го срещнах там. Като ме видя, дойде: „Здравейте, как сте?” Няма да кажеш, че има гордост у него, лекар на място и човек на място”, каза възрастна жена от квартала, която случайно срещнахме до заведението. В къщата на собствениците на заведението, намираща се до бившата поликлиника в центъра на града, не бе открит никой.

Полицията разследва и причината за кървавото меле, но е известно, че Отвертката най-често се забъркваше в скандали за момичета. Припомняме също, че преди около две години той преби своя позната – Милена Очкова. Тогава тя сподели, че скандалът й с Отвертката възникнал, тъй като се опитала да защити своя приятелка и дъщеря на известен лекар в града. След нанесения й побой Очкова отказа да съобщи името на лекарите, но обясни, че Николай не само говорел, че е негова интимна приятелка, но и гнусотии, уронващи достойнството на момичето. Именно затова тя се опитала да разговаря с него и си изкарала боя, при който Радев бе потрошил и колата й. Очкова заведе дело срещу Радев, но съдът осъди нея да му плати 1000 лева, защото по време на побоя го обиждала с нецензурни думи и нарушила егото му.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Кюстендил обясниха, че по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Трупът на починалия е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Погребението вероятно ще е днес.

Кой е Владимир Карастоянов?

Д-р Владимир Карастоянов е един от най-добрите стоматолози в Дупница. Известен е със златните си ръце, с които неусетно и безболезнено вади болни зъби, извадил е над 10 000. Има колоритен характер и умее да говори дълго, интересно и аналитично. Преди време участва активно в политическия живот на Дупница, кандидатира се за общински съветник от НДСВ, но не успя да влезе в парламента, защото беше в листата на задна позиция. От пряк участник в политиката той се превърна в разочарован наблюдател и само Мая Манолова му вдъхва доверие. Зъболекарят душа дава за кюстендилката и има добро мнение за нея от времето, когато имали бизнес отношения. Той беше един от приятелите на Братя Галеви, но умееше да спазва безопасно разстояние. В съда по делото беше ключов свидетел. Оказа се, че част от пребитите със счупени ченета и избити зъби от бандата на офицерите са получили медицинска помощ от Карастоянов. Той не отрече, но заяви: „Не съм се интересувал никога кой ги е подредил така жестоко, защото спазвам Хипократовата клетва и етика към пациента…” Потърпевшите пък бяха категорични: „Всичко искаше да знае, разказахме му, че това е дело на Братя Галеви, но се страхува да признае. В интерес на истината не вземаше скъпо и му плащахме след време, защото нямахме пари”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене