Ексклузивно, само в Топ Преса: На мушката – Любен Татарски!

Има ли конфликт на интереси между работата на Любен Татарскикато началник кабинет Министерство на земеделието и отпуснатия кредит и неговото изплащане от една страна и отдруга страна, интересите на банката в региона на Банско и Разлог?

Тодор ТОДОРОВ
Като една от малкото останали независими медийни групи в държавата, Ви изпращам информация относно действия на фирми, близки до бившия депутат от ГЕРБ и настоящ началник кабинет Министерство на земеделието и храните – Любен Татарски.
Надявам се да проверите в детайли достоверността на информацията и да я публикувате с цел по-голяма информираност на обществото за престъпните действията на конкретните лица и дружества и това – дали от ПП ГЕРБ са опъвали политически чадър над компетентните органи. Както и поради зависимостта на конкретните лице към определени финансови институции, е възможно възпрепятстване опазването на околната среда.
В момента фирми, свързани с бившия депутат от ГЕРБ и настоящ началник кабинет министерство на земеделието Любен Татарски, със сложна схема си сменят адреса на регистрация, както и имената на дружествата, след което биват прехвърлени на социално слаби поради задължения за милиони към държавата, фирми и банки.
Няколко фирми, свързани с Любен Татарски:
Белар Мебел АД
Белар Антик ООД
Хамефа АД
Към края на 2013 г. в Белар Мебел АД официално Любен Татарски притежава 7% и чрез Бизнес Център Места още 7% (в момента представлявано от жена му Татяна Татарска), като неофициално, чрез подставеното лице Димитър Глушков, фирмата е под управлението на Любен Татарски.
Всички фирми преди прехвърлянето са били регистрирани на адрес ул. „Христо Ботев” 2, 2760 Разлог, на който са регистрирани и всички новорегистрирани фирми. Сградата на въпросния адрес е построена от ЕЛИТСТРОЙ АД, като всички имоти в момента са собственост на фирма ПИРИН ЕЛИТ ИМОТИ, 203562733, с представители – отново жена му и сина му – Татяна Татарска и Валери Татарски.
Към момента вече има новорегистрирани дружества, едно от които е Хамефа АД, в чието управление вече влиза и синът му Валери Татарски.
Чрез новорегистрираните дружества, фирмата продължава да използва всички материални активи на предишните дружества и активно развива своята дейност.
Всички имоти и машини на фабриката за мебели са ипотекирани в „Първа инвестиционна банка“.
Моля да проверите, има ли конфликт на интереси между работата на Любен Татарски като началник кабинет Министерство на земеделието и отпуснатия кредит и неговото изплащане от една страна и от друга страна, интересите на банката в региона на Банско и Разлог?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене