Нашата победителка Елизабет за участието си в „Мастър Шеф“, специално за читателите на Топ Преса: Благодарение на MasterChef станах по-уверена в себе си!

„Радвам се, че по някакъв начин съм успяла да вдъхновя хората и съм им оставила малка част от мен“Стоян ЦВЕТКОВ

Без имеЕлизабет e на 24 години. От 11-го­дишна живее в столицата на мо­дата – Милано. Самата тя е рабо­тила като модел, занимавала се е с лека ат­летика и е печелила приза като регионален шампи­он. Връща се в България заради съпруга си и е май­ка на 10-месечно дете.

– Здравей. За наше ог­ромно съжаление и за всички твой почитатели, ти напусна “MasterChef”. Про­мени ли нещо в теб участи­ето ти в шоуто?

– Здравейте, разбира се че промени, с риск да се повто­ря ще кажа, че благодарение на това предаване успях да стана по уверена в себе си, вече знам на какво съм спо­собна и се гордея с това.

– Как съчетаваше от­глеждането на твоята мал­ка принцеса с участието в „МастърШеф“?

– Беше ми дос­та трудно, но правех всичко по сили­те си да не отсъствам дълго от вкъщи и да не лишавам от грижи мал­ката Дара, като пъту­вах всеки ден, ставах рано сутрин тръгвах за Со­фия, приключвах със снимките и се прибирах об­ратно в Благоев­град. Беше доста натоварващо, за­щото ставах в 5 и се прибирах в 23, а по някога и по-късно.

– Съжаляваш ли за нещо, кое­то пропусна да ни покажеш в „Мастър шеф“?

– Може би не успявах да блес­на всеки път с презентация, но вярвам, че всичко което приготвях беше вкусно, за­щото правех всичко с много любов и много желание.

– Преди да си тръгнеш бе попитана „Според теб кой трябва да спечели?“. Ти от­говори „Севда“. Защо посо­чи нея?

– Защото тя ме изуми, ко­гато се запознахме дори не я считах за конкурент, колко­то по-напред стигаше толко­ва повече се убеждавах, че тя може да бъде следващия MasterChef на България. Тя наистина готви вкусно!

– Създаде ли истински приятелства по време на участието ти в шоуто?

– Разбира се, всеки един от тях е страхотен не само готвач, но и човек. Но най много се привързах към Севда, тя е толкова позитив­на, дори и да ви звучи стран­но, извън предаването тя е човек който вдъхновява, в който няма злоба, няма ом­раза. Харесвам я и се надя­вам нашето приятелство да издържи във времето.

– Опиши с по една дума всеки един от шеф готвачите?

– Шеф Андре Токев – въображе­ние, Шеф Виктор Ан­гелов – страст, Шеф Петър Михалчев – прецизност!

– Да поговорим за личния ти жи­вот. Разкажи ни как стигна до Милано и защо се върна в България?

– Заминах за Ми­лано когато бях на 11, моят баща вече се беше устроил в Италия а аз не го бях виждала от 4 години. Моите роди­тели избраха да бъ­дат семейство като всички се съберем отново и решихме, че това трябва да стане в Милано. Аз им благодаря за избора които направиха защото ми дадоха много шансове за развитие, учих в италианско училище, взеха ме да спор­тувам в добър спортен клуб по лека атлетика благодаре­ние на което станах регио­нална шампионка по бягане с препятствия, занимавах се и с мода, снимах реклами, дефилирах за известни мар­ки. През лятото на 2013 се прибрахме с моите родители в България, и се запознах с едно прекрасно момче, кое­то ме покани на среща и 1 месец след като си заминах, дойде на Милано с пръстен и ми предложи брак, след 2 месеца се прибрах в Бълга­рия и на 20 септември 2014 този прекрасен мъж стана мой съпруг.

– Доста често чувахме от теб, че благодариш на семей­ството ти и най – вече на съ­пруга ти. Какво те кара да го чувст­ваш така?

– Бла­годаря им за помощта която ми оказаха по време на преда­ването, на моите родители, на мо­ите баби и дядо, и най-вече на съпру­га ми, защото беше до мен и правеше всичко по силите си, за да мога аз да сбъдна мечтата си.

– И все пак ти остави ог­ромна следа с участието ти в „Мастър Шеф“. Съ­бра доста почитате­ли, на които сега чрез нас може да се обърнеш и да им кажеш нещо

– Да, така е и много се радвам, че по някакъв на­чин съм успя­ла да вдъхно­вя хората и съм им оста­вила малка част от мен. Искам да им благодаря за подкрепата която получа­вах непрекъс­нато защото така ме караха да бъда още по-сигурна в това, което пра­вя. И бих им казала да вярват винаги и да преследват меч­тите си, никога да не се от­казват от това, кое­то ги прави щаст­ливи.

– Благо­даря за отде­леното време и вни­мание. Надя­ваме се, че един ден ще вку­сим от твоите неве­роятни изпъл­нения в кухня­та!

– Със сигурност 😉

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене