Топ ПРЕСА: ПГ по транспорт – Разлог, чества Празник на училището

91Калин КАЛИНОВ

ПГ по транспорт – Разлог, чества Празник на училището на 27.03.2015 г. за пета поредна година като Ден на постиженията. Празничният ден се отбелязва заедно с бивши учители и ученици, с родители и партньори от бизнеса, с преподаватели, ученици директори от други училища в района, ръководители на държавни и общински институции. Учениците от гимназията демонстрират успехи в учебната дейност и в професионалната област. Програмата от инициативи по повод на празника включва много изяви в различни други сфери – в спорта, науката, информационните технологии и извънкласните дейности.

93Състезания по счетоводство и икономика „Най-добър финансов анализатор” за учениците от Х клас и „Най-успешен млад мениджър”за единадесетокласниците провокираха мисленето на учениците при решаване на счетоводни казуси. Преподавателите Екатерина Маджарска, Марияна Кондева и Силвия Благоева насърчиха учениците да проявят качества като инициативност, бърза реакция, екипен дух. Победителите от отбор „Кредит” с капитан Ванеса Сеганова и отбор „Актив” с капитан Соня Кюлева се окичиха с купите. Всички присъстващи получиха забавни материали за счетоводството и активно подкрепяха състезателите.
Впечатляващи са постиженията на Мария Пулина от Хª клас в спорта – Топ 1 състезател на „Чо Елит Таекуондо Академия”, Разлог и победител в множество турнири и първенства за юноши в България, Сърбия, Хърватска, Турция и др. Многократна шампионка на България.
Борислав Крачанов от IХª клас е състезател на „Пирин голф и кънтри клуб” и вече участва в мъжки голф турнири. Има спечелени медали, купи и награди от турнири в страната и извън България.
В годишното училищно първенство по тенис на маса победител е Али Бъсков от ХIIб клас. Тази година за първи път гимназията се представи и с отбори при девойките. Със състезателите по тенис на маса целогодишно работи Борислав Иванов. В състезанията по ИТ с ръководител Валя Гръкова с много добри постижения е Елена Дамянова от IХа клас . На олимпиадата по география под ръководството на Христина Попова ученичките от ХIб клас Мария Захариева, Кристияна Павлевичина и Калина Цигурийна са класирани за областен кръг в град Благоевград, а на олимпиадата по биология с ръководител Мария Милина добре се представи Даниела Бояджиева от Хª клас.
Една от инициативите на Ученическия съвет в гимназията с председател Елена
Дамянова е празничен брой на училищния вестник „Училищно време”, посветен на постиженията, на празника и на работата на училището по проекти.92
Състезанията по професии предоставиха възможност за творческа изява на учениците със задълбочени знания и придобити практически умения. Отборът на регионалния кръг на състезанието за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС включваше учениците Владимир Далов, Юсеин Кутрев, Алим азанджиев, Георги Дашев, които се готвиха с преподавателите инж. Елена Колчева, инж. Светла Адамичина, инж. Аспарух Йосифов, инж. Васил Панев. В състезанието по „Счетоводство” с най-високи резултати в гимназията са Соня Кюлева, Мария Ергина и Селман Мехмед от ХI б клас. Те са предложени за участие в националния кръг.
Открити уроци, изложби, дискусии, концерти, туристически дейности съставляват друга част от програмата за Празника на ПГ по транспорт, Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене