ВИДЕО: Иван Гушков е победител в третото издание на маратон „Неврокоп Тича“

Десетокласникът Иван Гушков от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев е победителят в третото издание на станалия вече популярен в Гоце Делчев маратон „Неврокоп тича“. Втори след него финишира Тома Донков, а трети до трудния финал се добра Атанас Пашалиев. И тримата са ученици в НПГ „Д. Талев“.

Стартът на надпреварата бе даден от миналогодишния победител.

Идеята за маратона е на Ученическия парламент към НПГ и в него може да участва всеки желаещ, без значение на възраст и пол. Около 100 души участваха в тазгодишния маратон, като най-малкият бе пет годишният Даниел Танчев, а най-възрастният – Димитър Бешин на 33 г., също възпитаник на НПГ-то.

Спортната инициатива се провежда с неизменната подкрепа на община Гоце Делчев. Събитието бе наблюдавано от кмета Владимир Москов, заедно със заместника си – Богдан Боцев. „Важно е човек да се стреми към нещо, независимо дали е спорт или друга цел, за да се реализира“, препоръча на своите връстници миналогодишният победите в маратона Илиян Дробенов.

„Ученическият ни парламент е много амбициозен и се стремим да разнообразяваме живота на младите хора не само със спорт в извънкласните занимания“, сподели председателят на парламента Таня Янева.

Преди да връчи медали, купи и награди, кметът Владимир Москов призова с едноминутно мълчание да се почете паметта на нелепо загиналия в ранните часове на деня на маратона техен съученик, като призова младите хора да бъдат по-внимателни и разумни, когато седнат зад волана.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене