ВИДЕО: Фестивал на детското и ученическо творчество стартира в Гоце Делчев

IMG_4684

Първото издание на Фестивал на детското и ученическо творчество „Пролет в Неврокоп“, бе официално открито снощи в Гоце Делчев. Въпреки провалът заради проливния дъжд на най-атрактиваната и очаквана част от фестивала – дефилаж на мажоретния състав по главната улица на града, новият фестивал стартира успешно, с високо настроение както от изпълнителите, така и от публиката. Първата част от тридневния фестивал бе посветен на детското творчество с участието на детски музикални групи от почти всички детски заведения на територията на общината. След „подгряващата“ част на детските изпълнители, последва и конкурсната програма с участие на ученици от средните училища в общината, читалищни групи, както и частни школи за сценични изкуства.

 Основните цели на новосъздаденият от община Гоце Делчев фестивал „Пролет в Неврокоп“ са да бъдат стимулирани и развивани артистичните заложби и умения на децата и учениците, както и да бъде мотивирана и подкрепена работата на българските учители.

Фестивалът ще бъде закрит на 17. май, когато ще бъдат обявени и първите победители на първото издание на фестивалът „Пролет в Неврокоп“.

IMG_4686

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене