Новата зала в Дупница отвори врати, Марек Юнион Ивкони посреща европейския клубен шампион

Феновете на волейбола в Дупница вече спокойно могат да преспят тази нощ, преди първият мач на Марек Юнион Ивкони от поредното издание на европейския клубен турнир на шампионите по волейбол. Спортната зала на Дупница, която се обновява кардинално и ремонтните дейности продължават вече близо година, ще започне да приема своите обитатели още днес.

Снощи се провали първата тренировка на Марек в залата, заради текущите довършителни работи. Момчетата на Найден Найденов тренираха на пожар в Благоевград, в залата на Американския университет. Шампионите на България се подготвят за предстоящия си дебют в най-престижния европейски турнир – Шампионската лига. Те тренираха в 18 часа, колкото е началния час на домакинството им от Шампионската лига срещу гранда Белогорие (Белгород) на 4 ноември (сряда).

Работата по обновяването в спортното съоръжение обаче продължава. Вече са поставени настилката на игралното поле, седалките на трибуните, осветлението. Днес в 18.00 часа тренировка ще направи и руския гранд Белогорие. Реконструкцията на съоръжението е на стойност 4,5 млн лева. Новата зала разполага с двойно повече седящи места -1505 , и отговаря на всички европейски изисквания за провеждане на международни срещи.

В последните години Марек посрещаше гостуващите отбори в Арена Самоков и залата в Сливница. Утре обаче момчетата на Найден Найденов ще радват феновете си в собствената зала в Дупница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене