Бербатов не е Бог, нито магьосник и не ходи по вода

ПАОК обяви, че се разделя с Димитър Бербатов и той вече получава първите думи за сбогом. Съотборникът му Янис Мустакидис се втурна публично да изпрати българската звезда. В профила си в Инстаграм той пусна снимка на двамата и написа Legend.
Така гъркът засвидетелства уважението си към Бербатов. Всъщност в южната ни съседка се разделят с респект към благоевградчанина. В повечето анализи прозира добро отношение към нашия нападател и се отчита лошото отношение на треньора Игор Тудор, което повлия значително върху представянето на Митко.
„Най-важното е, че блясъкът, качеството, индивидуалността и запазеното име като марка не бяха съвсем оползотворени. Дано ПАОК да си вземе поука и в бъдеще да може да се възползва от такива личности. Това е жалко“, пишат в Гърция.
„Тези, които живеят в облаците, ще бъдат разочаровани. Българинът не е Бог, нито магьосник. Не може да ходи по вода. Футболът се е променил. Един играч не може да замести 11. Не го прави дори и Меси. В действителност никой не е виновен. Това беше просто грешка, но скъпа, в избора“, отбелязват още местните медии.
И още: „На 3 септември, когато Бербатов стъпи на „Тумба“ отборът вече бе сформиран, а всичко трябваше да се преразгледа отначало, за да се включи някой, който не е бил на подготовка с тима. Някой, който се приземи от друга планета. И всичко да се завърти около него, за да ги поведе той към успехи“.
„Съжаляваме, но това не се случва дори в компютърните игри. Митко попадна на Тудор, който никога не бе управлявал толкова горещ картоф. За Тудор българинът беше като лоша пъпка на задника. Без никой да каже дума, изникна въпросът за йерархията. Бербатов трябваше да играе, а Тудор не знаеше как. Отвори се пропаст в съблекалнята“.
„Това не беше омраза, ревност или завист. Това беше празнота, която никой не се постара да преодолее. В Солун Бербатов беше като робот без кръв. Никога обаче за лошия брак не е отговорен само единият. Савидис трябва да разбере, че хубавите неща траят кратко, а последиците могат да отровят цялата година“.
„Черешката е красива, когато стои върху хубава и добре направена торта. ПАОК има нужда от друг Бербатов в бъдеще, за да израства, но той трябва да дойде в точното време, с точния отбор. В противен случай и той ще си тръгне мълчаливо.
Материал на „7 дни спорт“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене