205-сантиметров разложанин вдигна суперкупата на Сърбия

Волейнационалът Радослав Парапунов вдигна суперкупата на Сърбия със състава на „Войводина“ /Нови Сад/. 205-сантиметровият разложанин с убийствена лява ръка, който това лято бе привлечен от 18-кратния шампион на западната ни съседка, наниза 24 т. и стана топреализатор на мача срещу „Рибница“ /Кралево/, спечелен след обрат с 3:1 /19:25, 26:24, 25:21, 25:21/.

Отборът му прибра трофея във витрината си за четвърти път след триумфа през 2015, 2019 и 2020 г., а във „Войводина“ доволно потриват ръце, че българският диагонал веднага е започнал да оправдава трансфера си. В Нови Сад Парапунов пристигна със статут на голяма звезда. 24-годишният волейболист е първият нашенец, шампион на САЩ.

Грабна титлата в колежанското първенство отвъд Океана по време на следването си в университета на Хавай по специалността „Маркетинг“, като заслужи наградата за МВП на финалния сблъсък. Взе и приза за най-добър чужденец в победната кампания. В два поредни сезона намираше място в идеалния отбор на цяла Америка, избраха го за играч на годината в Западната конференция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене