Седмо издание на емблематичния за град Петрич „Белла Рок Фест“ събра стотици на градския площад

„Добър вечер, свободни петричани, този град заслужава да е столица на подобни събития, така зам. кметът Илко Стоянов, облечен в тениска и дънки, откри фиестата на рока в южния град

Стотици купонясваха на градския площад в Петрич снощи, когато се проведе емблематичният за града „Белла Рок фест“ Извънредно тази година фестивалният ден бе само един 11 юни (събота). Промяната на планираната програма се наложи поради обявения ден на траур от община Петрич в чест на големия български поет, родом от града Евтим Евтимов.

Програмата бе открита от зам. – кметът Илко Стоянов, който, облечен в подходящия за събитието стил, тениска и дънки, приветства всички участници, гости и жители на града. от името на кмета Д. Бърчков, който е в служебна командировка “ „Добър вечер, свободни петричани, Петрич, заслужава да е столица на подобни мероприятия, заради свободолюбивия дух на хората тук, характерен за този вид музика „така Стоянов даде старт на продължилата с часове рок фиеста. Фестивалът, който се провежда за 7-ма поредна година, е с международно участие. Осем групи се представиха в програмата. Това са: Basement Quartet (Гърция), Berries (Латвия), Novembar (Сърбия), а останалите няколко групи бяха български – Metal Heart, Bonus, Rock `N`, Tornado и Dirty Purchase.

За първа година саунда на Фестивала е поверен на Любен Грозев и неговия екип, известен с майсторските си умения да прави перфектен звук на всички групи, които е озвучавал.

Фестивалната вечер на Белла Рок Фест продължи с афтър парти.

Организатор на Белла Рок Фест е Сдружение „Белла Рок“. Фестивалът се провежда със съдействието на Община Петрич, частни дарители и спонсори.

Анита Георгиева

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене