Махнаха Хазуров, взеха Мицански! Дали ЦСКА не залага повече на шум, отколкото на ефективност?

Това се натрапва като заключение, след като стана ясно, че има сериозен интерес към привличането на нападателя Илиян Мицански

Футболистът в момента е без отбор и е свободен агент, след като напусна южнокорейския „Сувон“, а от управата на червените са стартирали преговори с него. Според източници на ТОП ПРЕСА дори играчът е постигнал принципно споразумение с шефовете на „армейците“ и ако не се появи солидна оферта от чужбина, ще се завърне в родната „А“ група.

През последните 11 години Мицански неизменно играеше зад граница като през това време се подвизаваше в Полша и Германия, където натрупа опит с екипите на „Амика“, „Лех“ (Познан), „Корона“, „Заглембе“, „Кайзерслаутерн“, „ФСВ Франкфурт“, „Инглощат“ и „Карлсруе“, преди да поеме към Азия.

От своя страна на „Армията“ са силно мотивирани да се подсилят с опитни български футболисти, които да се превърнат в гръбната на тима. С ЦСКА вече подписа доскорошният страж на „Черно море“ – Георги Китанов, а е много към „червените“ да се присъединят и благоевградчаните Николай Бодуров и Станислав Манолев. Българските национали вече са се разбрали със собственика на клуба Гриша Ганчев и подобно на Илиян Мицански са готови да се завърнат у нас.

В същото време феновете все по-настойчиво започват да питат защо бяха изгонени толкова много от героите за ЦСКА във „В“ група, когато изнесоха тежестта на заточението, а после бяха изгонени. Така стана и Костадин Хазуров, който има не по-малък опит от Илиян Мицански и през тази година наниза 36 попадения с екипа на „Червените“, а от там го изгониха. Защо? Никой не знае. Дали с пристигането на Илиян Мицански и останалите уж сериозни имена, няма да се направи грешка? Дали като се залага на бомбастични имена, които определено в чужбина по-скоро са номади, но не и футболисти! В крайна сметка запалянковците се надяват идната година да не се случи така, че напъдените сега да бъдат търсени догодина с горчиво съжаление!

Сега остава само да се очакват се новите попълнения да бъдат представени официално на 14 юни и дано не се сбъднат мрачните прогнози за евентуална опасност от неприятен изход.

Веднага след това тимът заминава на първия си подготвителен лагер. Той ще протече в Тетевен от 14 юни до 28 юни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене