15 деца от Осиково влязоха в обновената си детска градина, лентата преряза кметът на общината Минка Капитанова

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова откри официално напълно обновената и обзаведена ЦДГ „Светлина“ в село Осиково, която е филиал на детското заведение в съседното село Рибново.

На официална церемония в присъствието на кмета на селото Митко Дедьов, персонала на детската градина и най-вече в присъствието на децата, техните родители и жителите на селото, Капитанова преряза лентата и честити новата придобивка на всички, като пожела на малчуганите от Осиково да растат здрави и щастливи и да ползват с радост предоставените им условия за обучение и игри.

Обновената до неузнаваемост детска градина в гърменското село Осиково се помещава на първия етаж в сградата на училището в селото, което допреди няколко години не бе действащо, а въпросните помещения се използваха за тютюнев склад по време на изкупните кампании и за сеновал, в който  местните складираха сено за изхранване на животните.

Децата от Осиково пътуваха за училище и детска градина в съседното Рибново.

През 2015 г. съветниците в Гърмен гласуваха закритото училище в Осиково да бъде ремонтирано и пригодено за ползване като филиал на школото в Рибново и ЦДГ „Светлина“.

Съветниците тогава решиха ремонтът на първия етаж от сградата да се извърши с пари от преходния излишък на ЦДГ „Светлина“, които бяха в размер на около 100 000 лева, а вторият етаж да се обнови със собствени средства на училището в Рибново.

Въпросният ремонт трябваше да бъде извършен по време на лятната ваканция на 2015 година, но бившата директорка Рамизе Кунева категорично отказа да се съобрази с това решение и ремонт бе извършен само на втория етаж, който бе предоставен на СУ „Йордан Йовков“ – Рибново.

Обновлението на първия етаж започна миналата година, след като от поста директор на ЦДГ „Светлина“ Рамизе Кунева бе освободена от длъжност и нейното място зае друг директор, който спази решението на Общинския съвет в Гърмен относно финансирането на на строителните дейности.

Така, въпреки закъснението, навръх 1 март, за радост на деца, родители и жители на Осиково ремонтираните помещения бяха открити официално от кмета на общината Минка Капитанова.

Освен че детската градина в Осиково след ремонта стана едно приятно и красиво място за децата и персонала, в него е монтирано и ново отопление, което ще се извършва с пелети. Предишната сграда, в която се помещаваше детската градина, беше стара постройка и не отговаряше на изискванията за детско заведение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене