КОГО ГЛОБИ ДАИ! Изпратиха резервен автобус да прибере от Мадрид пътниците за Благоевград

Първият глобен собственик на транспортна фирма в съвместната акция на НАП и ДАИ, целяща да излови нередовните автобуси по междурнародни линии, се оказа Емил Кирилов Тодоров от симитлийското с. Черниче. Неговият автобус бе спрян на 8 юни в София, докато превозваше пътници от Благоевград за Испания. Собственикът на фирма „Емотранс“, който сам шофираше колата, се оказа без разрешително за международен превоз, поради което получи акт за 1500 лв., а машината бе спряна от употреба за шест месеца.

Часове след акта Тодоров се обадил на свой колега във фирмата и му наредил да докара до столицата друг, редовен автобус, който да откара пътниците до крайната им спирка – Испания.

„Емил вече е в Мадрид, пътува с друга кола и ще се върне в понеделник, тогава може да го потърсите за интервю”, обясни мъжки глас, отговорил вчера на служебния телефон на фирмата. Човекът се представи за колега на Емо, обясни, че пътува в момента към Германия, и отказа всякакви подробности за проверката на НАП и ДАИ с мотив „не съм запознат“.

Междувременно в електронните медии се появи запис между проверяващ и Емил Тодоров, който на въпроса на спрелите го къде му е разрешителното за международен превоз отговаря: „Това, че не го нося, не значи, че нямам. Пишем глоба, плащаме”. Според негови колеги от Благоевград това може да означава само, че Тодоров и друг път е плащал глоба, която видимо въобще не го е стреснало.

По време на проверката освен даяджии от „Емотранс” силно се заинтригуваха и служителите на НАП, които откриха в автобуса 5-има пътници, пътуващи с ваучери. Според тях това означава, че не са им били издадени касови бележки, тоест Тодоров укрива данъци, затова още там данъчните му се заканиха с щателна проверка. Те предупредиха и че продължават да работят по списък с 300 превозни средства, за които имали информация за подобни нередности.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене