ВИДЕО: Няма привилегировани търговци на гоцеделчевския пазар, твърди управителят Ангел Баталов

Около 12 000 лв. e печалбата от дейността на предприятието „Общински пазари“ в Гоце Делчев. Това бе отчетено на последното заседание на Общинския съвет в края на миналата седмица. Битува мнението, че за 15 години от създаването си, предприятието не е инвестирало нито една стотинка за подобряване условията за търговия. Гоце Делчев е може би единственият град в България, в който официално има два пазарни дни в седмицата, а търговците ползват оборудване още от епохата на социализма. Недостигът на средства за изграждане на покрит пазар някои граждани обясняват с това, че инкасаторите на пазара не си изпълняват коректно задълженията и за това чистата печалба е толкова малка и не могат да се съберат пари за база.
„90% от общинските пазари са губещи, а ние, макар и малко, все пак сме на печалба“, обясни управителят Ангел Баталов. Според управата на пазара, до сега не са участвали за финансиране по програма на ВС, защото предприятия, които генерират печалба, не са били допускани да кандидатстват. В новия програмен период програма „Джеска“ вече отваря тази възможност, обясниха от управата на общинското предприятие.
По всичките проблеми на „Общински пазари“ в Гоце Делчев и стратегията за изграждане на покрит пазар и по-нататъшното му развитие, отговаря управителят Ангел Баталов в интервюто, дадено специално за Топ Преса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене