Удар по джоба в Югозапада! Цените на такситата скачат, ето как ще ни таксуват

Цената на таксиметровите услуги в Дупница скача с 10 ст. на километър от днес. Двете големи таксиметрови фирми „Сити такси“ и Мега такси“ вместо по 65 ст. на километър през деня и 75 ст. през нощта ще таксуват клиентите по 75 ст./км дневна тарифа, а нощна – 85 ст. на километър. Първоначалната така също скача с 10 ст. – от 60 на 70 ст.

Фирма „Мега такси“ се управлява от вдовицата на починалия при загадъчни обстоятелства Пламен Миланов – Елеонора Миланова, която е и собственик на фирмата. Управител на „Сити такси“ е Росен Димитров от Дупница.

Причината за рязкото повишаване на цената таксиметровите шофьори обясняват с високите разходи за поддръжка на автомобилите и с таксите, които плащат ежегодно. Петър Василев, шофьор на такси, заяви пред репортер на „Струма“:

„Караме по-нови автомобили, резервните части за тях са скъпи. Всеки ден пътуваме по улици, осеяни с дупки, и чупим автомобилите си. Непрекъснато нещо ремонтираме. Два пъти в годината се прави годишен преглед на такситата, за което също се плаща. На два месеца е задължително да се сменя маслото на таксито, все разходи, затова сме принудени да вдигнем цените“, заяви В. Петров.

Негов колега го опонира, че рязкото покачване цената на услугата ще доведе до отлив на клиенти, което ще удари таксиметровите шофьори и те няма да могат да си плащат данъците, таксите и ремонтите, и един по един ще фалират.

Въпреки разногласията между таксиметровите шофьори двете фирми са категорични, че от днес е в сила новата, по-висока цена. Таксиметровите шофьори, които не са към фирми, няма да увеличават цените.

Вдигането на цените сега е необяснимо, тъй като нито цените на бензина, нито на газта са повишени, напротив, дори тези на газта паднаха преди дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене