Гоцеделчевска фирма за търговия с метали и капитал от 10 лв. поема усвояването на новите 320 000 лв., дадени от ОбС – Петрич за стадиона на граничното поделение

Регистрираната в стопанския двор на с. Борово гоцеделчевска фирма „Екодин“ ЕООД ще направи основен ремонт на стадиона и спортната зала в петричкото гранично поделение. Това реши вчера общинската комисия по провеждане на прословутата обществена поръчка, която измина дълъг път до определяне на крайния победител. Фирмата е с основен предмет на дейност търговия с метали, управител и едноличен собственик на дружествения капитал от 10 лв. е Костадин Чакалов, до момента тя е санирала и един от блоковете в Петрич.

Председателстваната от гл. инженер на общината Николай Попов комисия предложи на кмета Димитър Бръчков да сключи договор с фирмата, въпреки че тя бе единственият кандидат и реално нямаше възможност да се дадат точки по показател „най-ниска оферта“, а те представляваха 50 % от комплексната оценка.

Фирмата ще извърши ремонта срещу 268 837, 06 лв. без ДДС за 160 дни, от които 20 дни ще отидат за проектиране.

Така бе финализирана една от най-тромаво протеклите процедури за избор на изпълнител за спортния обект.

Тя тече от миналата година, когато прогнозната стойност  на ремонта беше 108 333, 33 лева без ДДС. От явилите се тогава 3 фирми победител стана  „Евростройкомерс-ЕС” с представители Мариана Ризова (управител на „Стройкомерс-58” ЕООД/ и Тони Александров и Петър Буюклиев /управители на „Еврострой” ООД). Малко по-късно обаче обединението се отказа да сключи договор и кметът Димитър Бръчков взе решение да повери поръчката на втория класиран от комисията – благоевградската „Растер юг” ООД. Дружеството на Антон Муртов захвана ремонта, но още преди да го довърши, общинските съветници наляха от  общинската хазна в ремонта над 320 000 лв., с което ремонтът удари близо половин милион лв. Тъй като сумата беше нова, наложи се и нова обществена поръчка. В крайна сметка тя ще бъде изпълнена от гоцеделчевската фирма „Екодин”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене